Packtivity vol.2

dana Dec14 2012

Odličan internet portal o dizajnu Designed.rs organizovao je 10. decembra konferenciju Packtivity2 na kojoj su dodeljene nagrade za najbolji dizajn pakovanja u Srbiji!

 pakovanje za Sofi sapune (Popular Bruketa&Žinić OM)

U prijatnom ambijentu Hotela Park nakon kratkog uvoda vođe projekta Dušana Vulovića i Mirjane Aleksić ispred Siepe (Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza) kao partnera u projektu, svoje predavanje o dizajnu pakovanja održao je simpatičan Boris Marčetić, kreativni direktor agencije Popular Bruketa&Žinić OM.

Popular Bruketa&Žinić OM je reklamna agencija koja je nastala partnerstvom kreativnih agencija Popular Beograd i Bruketa&Žinić OM Zagreb. Tako smo na Borisovoj prezentaciji imali prilike da vidimo dosadašnje radove kako beogradske tako i hrvatske agencije. Za oko su nam zapala dva duhovita, simpa rešenje – beogradske Popular za sushi restoran Go Sushi i hrvatske Bruketa za concept store Bruketa & Ž.

Nakon Borisa, predavanje je održao specijalni gost konferencije Björn Kusoffsky iz švedske dizajn agencije Stockholm Design Lab. Tokom svoje prezentacije Bjorn se osvrnuo na glavne faktore u kreiranju dizajna za pakovanje, te smo čuli i videli kako je njegov studio “gradio” svoje predloge za SAS, Ikeu ali i japanski Askul.

Ispred novosadskog dizajn studija Peter Gregson svoje neodoljive radove koji plene savršenim dizajnom predstavili su Jovan Trkulja i Marijana Zarić. U nastavku smo čuli još Anu Štavlić iz UNIBRAND-a, kao i Slobodana Jovanovića Cobu, kreativnog direktora Coba&associates agencije.

Pred sam kraj poučne i zanimljive konferencije usledila je dodela nagrada. Na konkursu koji je raspisan pristiglo je 85 radova u različitim kategorijama. Konačnu odluku o Grand Prix priznanjima za najbolje realizovano i nerealizovano pakovanje, doneo je predsednik žirija Björn Kusoffsky iz Stockholm Design Lab-a.

Grand Prix za Best Pack – najbolji dizajn realizovanog pakovanja proizvoda u Srbiji po odluci predsednika žirija, Björna Kusoffskog dobio je Saša Vidaković iz londonskog dizajn studija SVI Design za pakovanje iz serije Probiotic, srpske kompanije Ivančić i sinovi.

Grand Prix za Best Pack – najbolji dizajn nerealizovanog pakovanja proizvoda u Srbiji po odluci predsednika žirija, Björna Kusoffskog ponelo je pakovanje Jelen Pivo “Club Edition”, autora Darka Markovića, dar:mar.
Na konferenciji su takođe dodeljene nagrade Packtivity Awards u kategorijama Hrana, Piće, Hemija i kozmetika, Luksuzna roba i ostalo.

Zdravo sokovi (Peter Gregson Studio)

Studio Peter Gregson iz Novog Sada poneo je čak dve nagrade, i to u kategorijama Hrana i Piće. Za najbolje pakovanje u kategoriji Hrana, proglašeno je pakovanje za liniju proizvoda Bakina tajna kompanije Foodland d.o.o.

U kategoriji Piće, nagradu je osvojilo pakovanje sokova Zdravo Organic, kompanije Zdravo Organic d.o.o. iz Selenče.

pakovanje parfema Sweet William (Dragan Lončar)

U kategoroji Hemija i kozmetika nagradu je osvojilo pakovanje Sofi sapuni – Sofi Bath Bombs, projekat POPULAR Bruketa&Žinić OM-a rađen za kompaniju Sofi – radionicu ručno pravljenih sapuna. U kategoriji Luksuzna roba, nagradu je osvojio Dragan Lončar za dizajn pakovanja parfemaSweet William. U kategoriji Ostalo, nagradu je osvojila Lana Vasiljević za dizajn CD omota Darkwood Dub “Vidimo se”.

Predsednik žirija Björn Kusoffsky posebno je pohvalio rešenje Orange Studija za Guarana Street art limited edition kao izuzetno važan i dobar primer saradnje velikih kompanija sa mladim autorima. Pakovanje za Guarana Street Art Edition je ušlo u finale konkursa u kategoriji Piće, zajedno sa sokovima Zdravo Organic i vodom Element, Voda Vrnjci.

photo credit: Ana Kostić/designed.rs


Ana Dodig
je veliki hedonista.Zaljubljenik u film,muziku i ples. Voli proleće,jutarnju kafu a najviše od svega, more! Koliko god se trudila da racionalno ide kroz život, kreativna crta je stalno vuče ka snovima i u visine. Uverena je da uspeh leži u svima nama, samo ako verujemo u sebe! Zato,keep ur head up and heart strong! kafenisanje i ostalo | na twitter-u | facebook-u | tema: trendovi | tagovi: , , , , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Packtivity vol.2”


« Darko Kostić – Night at museum

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook