Packtivity 3

dana Dec22 2013

U Beogradu je nedavno u Naučnom klubu Centra za promociju nauke održana treća po redu Packtivity konferencija na kojoj je nagrađen najbolji dizajn pakovanja proizvoda u Srbiji. Na konferenciji su dodeljena tri Grand Prix priznanja i pet PACKTIVITY AWARDS priznanja koja se dodeljuju po kategorijama.

Prepodnevnu sesiju konferencije započeli su bivši i sadašnji studenti sa Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu (FILUM) – Odsek grafički dizajn.

Pojedinačno su se predstavili Borko Nerić, Mina Marković, Miloš Žarić, Milutin Marković, Ognjen Stevanović i Dušan Fusion Tucaković. Poslednje predavanje prvog dela konferencije održala je Jelena Trninić, menadžerka za ambalažu i ambalažni otpad kompanije Coca-Cola HBC Srbija.

Konferencija se bavila dizajnom pakovanja proizvoda, sa akcentom na održivosti, identitetu, funkcionalnosti i estetici pakovanja proizvoda.

Na konferenciji su učestvovali renomirani dizajneri iz inostranstva – Wolfgang Niederl iz austrijske multidisciplinarne dizajn agencije MOODLEY BRAND IDENTITY; Laura Steiner iz čuvene agencijske mreže LANDOR ASSOCIATES iz Hamburga, kao i gosti iz regiona, Igor Manasteriotti i Mia Marić iz hrvatskog dizajn studija MANASTERIOTTI∞MARIĆ.

Nakon prezentacionog dela konferencije, usledila je panel diskusija u kojoj su učešće uzeli gosti konferencije, članovi žirija konkursa Packtivity, ali i prisutni dizajneri.

Nakon panela, svečano su dodeljena priznanja za najbolji dizajn proizvoda u Srbiji u 2012/13.

Packtivity Award u kategoriji HRANA osvojio je dizajn pakovanja za SUPERNATURAL ČAJ, Udruženja građana Supernatural. Autor kreativnog rešenja je Nenad Radojčić.

Packtivity Award u kategoriji PIĆE osvojio je dizajn pakovanja za PERUN RAKIJE, Perun Destilerije. Autor kreativnog rešenja je dizajn agencija Coba&associates.

Packtivity Award u kategoriji HEMIJA i KOZMETIKA osvojio je dizajn pakovanja za SOFI liniju, SZR Sofi. Autor kreativnog rešenja je Peter Gregson Studio.

Packtivity Award u kategoriji OSTALO osvojio je dizajn pakovanja POOFNICE cipelice za bebe, autora Vladimira Obradovića.

Packtivity Award u kategoriji LUKSUZNI PROIZVODI osvojio je dizajn pakovanja SCENT LIBRARY – DISCOVERY SET, autora Dragana Lončara.

GRAND PRIX ZA NAJBOLJI DIZAJN PAKOVANJA PROIZVODA U SRBIJI ZA 2012/13 (realizovano pakovanje), koji dodeljuje predsednik žirija Wolfgang Niederl iz austrijske multidisciplinarne dizajn agencije MOODLEY BRAND IDENTITY, osvojio je dizajn pakovanja za proizvode BASKET kompanije BASKET iz Golubinaca. Autor kreativnog rešenja je Peter Gregson Studio.

U obrazloženju ove odluke, Wolfganf Niederl je istakao da mu je dizajn serije proizvoda BASKET momentalno privukao pažnju jer je u kontekstu priče o održivosti.

“Ovaj dizajn može da traje večno. Ovakvo rešenje možete da zamislite da je postojalo na tržištu pre 50 godina, danas, ali i za 50 godina. I to je ta priča o održivosti dizajna, ne samo materijala. S druge strane, jasno mi je na prvi pogled šta se nalazi u kutijama. I na kraju, to je proizvod koji mi je zaista izmamio osmeh na lice”.

GRAND PRIX ZA NAJBOLJI DIZAJN PAKOVANJA PROIZVODA U SRBIJI ZA 2012/13 (nerealizovano pakovanje), osvojio je dizajn pakovanja PUFNA, autorke Jelene Lučić.

GRAND PRIX BEST SUPERMARKET PACK U SRBIJI za 2012/13, osvojio je dizajn pakovanja za INTEGRINO KEKS. Autor kreativnog rešenja je Unibrand Communications.

Treća Packtivity konferencija je organizovana od strane sajta Designed. rs a partner projekta je Centar za promociju nauke koji je ustupio prostor Naučnog kluba u Robnoj kući Beograd.

Partneri u projektu su Coba&associates, štamparija Mačinković; marketinška agencija Superdot; Dunav papir; Coca-Cola HBC; Kompanija Strajko; Pržionica; Dream of Cookies.


Ana Dodig
je veliki hedonista.Zaljubljenik u film,muziku i ples. Voli proleće,jutarnju kafu a najviše od svega, more! Koliko god se trudila da racionalno ide kroz život, kreativna crta je stalno vuče ka snovima i u visine. Uverena je da uspeh leži u svima nama, samo ako verujemo u sebe! Zato,keep ur head up and heart strong! kafenisanje i ostalo | na twitter-u | facebook-u | tema: najnovije vesti | tagovi: , , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Packtivity 3”


« Erykah Badu za Givenchy

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook