Otvorena prva umetnička izložba virtuelne realnosti u Srbiji

dana Nov30 2017

Prva umetnička VR izložba u Srbiji pod nazivom “Fidelium” otvorena je u Kući kralja Petra I do 2. decembra.

Autor izložbe Milan Marković okupio je desetoro umetnika mlađe generacije čiji su radovi izloženi na tradicionalan, galerijski način, a prvi put u Srbiji posetioci su imali priliku da njihov ceo umetnički opus pogledaju i u virtuelnoj realnosti, saopštavaju organizatori.

Gala Čaki, Marko Kusmuk, Natalija Miladinović, Nemanja Okiljević, Petar Mošić, Petar Sibinović, Stefanija Mihajlović, Tijana Kojić, Una Nikolić i Zdravko Janković prepoznali su ovaj koncept izložbe kao dobar način za predstavljanje svojih dela.

“Najpoznatije svetske galerije uvrstile su virtuelnu realnost u svoje postavke i one su nam bile uzori, a taj invoativan način predstavljanja dela omogućio nam je domaći projekat VR ALL ART koji ovu ideju razvija već nekoliko meseci. S druge strane, ne želimo da zapostavimo tradicionani način izlaganja umetnčkih dela koji je i dalje posetiocima najbliži , ističe Aleksandra Vuković, jedna od osnivača izložbe “Fidelium”.

Otvaranju izložbe prisustvovala je i Ana Ilić, savetnica premijerke za filmsku industriju, kreativne industrije, turizam i digitalnu zabavu. Izložba će biti otvorena do 2. decembra, a ulaz je besplatan. Kuća kralja Petra I nalazi se na Senjaku, u Ulici Vase Pelagića 40.


Ivan Mijailović
je Ivan Mijailović je surovo realan sanjar. Hoda po oblacima dok čvrsto stoji na zemlji. Novinar i pesnik a diplomirani ekonomista u turizmu, po obrazovanju. | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, lifestyle, najnovije vesti | tagovi: ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Otvorena prva umetnička izložba virtuelne realnosti u Srbiji”


« Kakve poklone birate?

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook