Otvorena izložba Sve što nam je zajedničko u Muzeju savremene umetnosti-Skoplje

dana Apr20 2018

U sredu 18.aprila 2018. godine, u 20 sati u Muzeju savremene umetnosti – Skoplje, otvorena je međunarodna izložba “Sve što nam je zajedničko”. Izložba propituje neizvesnost u kontekstu različitih društvenih, političkih i kulturnih okruženja vezanih za ranjivost i egzistencijalnu nepredvidljivost.

Izbor radova osamnaest umetnika nas upoznaje sa delima koji pružaju uvid u situacije različitih neizvesnih i fragmentiranih istorijskih konteksta, ukazujući na mogućnost da se isti uključe u sadašnjost, zahtevajući od nas da se angažujemo postavimo naspram sopstvenog znanja, iskustava i stavova. Problemi na koje se radovi odnose su tragični, oni predstavljaju stanje političke manipuliranosti, društvene malaksalosti i isključenosti, kulturne podređenosti i ovisnosti o nizu odlučujućih faktora koji svjedoče o svakodnevnom nemiru.

Učesnici/ce izložbe: Ana Adamović (Srbija), Maja Bajević (Bosna i Hercegovina), Žaneta Vangeli (Makedonija), Velimir Žernovski (Makedonija), Kristina Ivanoska (Makedonija), Slavica Janešlieva (Makedonija), Đorđe Jovanović (Makedonija), Šejla Kamerić (Bosna i Hercegovina), Alban Muja (Kosovo) Ahmet Ogut (Turska), Maria Papadimitriou (Grčka), Renata Poljak (Hrvatska), Anri Sala (Albanija / Francuska), Flaka Haliti (Kosovo), Ibro Hasanović (Bosna i Hercegovina) i Ištvan Huzjan (Slovenija), Jane Čalovski (Makedonija), Biljana Đurđević (Srbija). Kustosi izložbe su Mira Gakina i Jovanka Popova.

 

 




Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Otvorena izložba Sve što nam je zajedničko u Muzeju savremene umetnosti-Skoplje”


« Niški osnovci predstavljaju Srbiju na prestižnom evropskom filmskom događaju za mlade

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook