Otvorena izložba savremenog nordijskog stakla “Dodir stakla”

dana Feb10 2017

U Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu, u saradnji sa ambasadama nordijskih zemalja otvorena je izložba “Dodir stakla” koja će trajati do 15. marta. U prisustvu ambasadora Danske Mortena Skvogo Hansena, Finske Pertija Ikonena, Norveške Arnea Sanesa Bjernstada i Švedske Jana Lundina, direktorka Muzeja primenjenih umetnosti Ljiljana Miletić Abramović istakla je da je Nordijski region poznat po osobenom dizajnu i da posetioci izložbe sada imaju priliku da se upoznaju sa dizajniranim predmetima od stakla. Na izložbi je predstavljeno osamdeset dela nastalih u 13 poznatih staklara i dizajn studija koji su većinu svojih dela realizovala u saradnji s vrhunskim umetnicima, arhitektima i dizajnerima.

Eksponati na izložbi Dodir stakla

Otvarajući izložbu, ambasadori Finske Perti Ikonen i Švedske Jan Lundin istakli su da je cilj izložbe promovisanje nordijskog dizajna i proizvođača stakla. To je ujedno i prilika da se nordijska saradnja istakne kao uspešan model regionalne saradnje u svim oblastima.

Ministar odbrane RS, Ambasadori Norveške,

Danske, Finske i Švedske i direktorke MPU i muzeja Mimara


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, lifestyle, najnovije vesti, trendovi | tagovi: , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Otvorena izložba savremenog nordijskog stakla “Dodir stakla””


« Uskoro počinje borba CrossFit timova!

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook