Otvorena izložba Dragane Ognjenović

dana Sep5 2013

Prostor galerije Fakulteta likovnih umetnosti bio je mali da primi sve goste izložbe Dragane Ognjenović pod nazivom Konstrukcija – vizuelni dijalog.

Publika, među kojima i brojne poznate ličnosti, dipolomate, umetnici, poštovaoci Draganinog rada, strpljivo su čekali u redu da uživaju u crno belom svetu i stvaranju svakog dizajnera. Kroz različite forme crteža, konstrukcije, krojeva, umetnica je dočarala sam process nastanka ideje.

“Poziv kustosa galerije FLU, gospođe Jelene Spaić, otvorio je prostor za razmišljanje na temu likovnog i modnog i postavio pitanja o tačkama u kojima se modno i likovno spajaju.

“Kako se danas granice žanrova i umetničkih medija veoma meke ili skoro ne postoje, taj vizuelni dijalog, postao je nova/stara tema za razmišljanje” –  izjavila je Dragana.

Modni dizajn je umetnost apliciranja oblika i estetike na odecu i odevne detalje. Modni dizajn je nastajao pod uticajem kulturnih, socijalnih i drustvenih okolnosti. WIKIPEDIA

 

Moda je trodimenzionalni i artistički žanr. Podrazumeva zagledavanje u perspektivu i manufakturnu delikatnost, a svedočenje je truda i postojanja konstrukcije.

Modni design je uslovljen, teksturom i konstrukcijom.

Konstrukcija je proces koji se sastoji od vizualnog promišljanja, planiranja, proračunavanja, projektovanja i izrade. Daleko od toga da bude jedina aktivnost, konstrukcija je podvig multidisciplinarnosti.

Izloža će biti otvorena do 10.septembra, radno vreme galerije radnim danom od 10 do 20 časova, subotom od 10 do 16 sati.


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: ličnosti | tagovi: , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Otvorena izložba Dragane Ognjenović”


« James Sherwood u Beogradu

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook