Otvaranje izložbe KAKO.KO.me

dana Nov18 2013

“Svakoga dana u Evropi oformi se barem jedna kompanija koja želi da bude dizajn-brend, koji će uspešno da nudi nameštaj, asesoar, rasvetu…proizvode…a sve zasnovano na novom dizajnu novih dizajnera. Vrlo često sami dizajneri su takodje i proizvođači. No pored svog tog entuzijazma i verovatno dobrih ideja malo njih zaista uspe… kako ko.” Ovo je parafraziran uvodni deo teksta eseja “Building a Design Brand” Mirka van der Winkela, teksta koji kao da je pisan opisujući nastanak i rad studija KAKO.KO.

Postavka izložbe govori o entuzijazmu i višegodišnjem radu koje stoji iza imena KAKO.KO dizajn studija,  koji pored pružanja usluga projektovanja klijentima JESte i samo-proizvođač od početka svog rada, a ova izložba sumira jedan segment te produkcije koja je dobila svoj pravi okvir i čini se da konačno preležala sve bolesti i krenula da živi.

Postavka predstavlja objekte komadnog nameštaja, enterijerskog i modnog asesoara proizašlih iz ličnog interesovanja i zaluđenosti autora geometrijom, teselacijama, origami matematikom i bionikom sa jedne strane, a sa druge reciklažom, održivim dizajnom, i nadasve društvenom odgovornošću i mogućnostima socijalnog angažovanja dizajnera u današnjem društu.

Geoffrey A. Moore kaže: ” “Pragmatists won’t buy from you until you’re established, yet you can’t get established until they buy from you”

KAKO.KO dizajn studio je tim kreativnih individualaca, od 2004. godine Vesna Pejović uporno radi na tome da on upravo bude to, tim, a od 2007. Jelena Milojević se pridružuje toj svakodnevnoj borilačkoj igri. Sve ove godine radeći dizajn enterijera na neki način kupovali su sebi prostor i vreme za stvaranje svojih proizvoda i sve  izložbe i prezentovanja kod nas i u inostranstvu, kao i edukativni rad sa studentima i decom. Nakon godina preispitivanja i profesionalnog angažovanja spontano  smo iz sfere kontrakt dizajna zašli su u sferu socijalnog preduzetništva, i to tako da kroz dalji razvoj mini kreativne industrije rade na unapređenju i poboljšanju socijalne inkluzije i života osoba u stanju potrebe.

Otvaranje izložbe Kako.Ko.me je u ponedeljak 18. novembra u 20h, a zagrevanje za otvaranje još jedan u nizu Delikatesnih ponedeljaka na kome ovog ponedeljka kuva ekipa gastronomskog magazina Mezze.rs.

Izložba je otvorena svakog dana od 14 do 20h u Velikoj galeriji Kc GRAD do 24. novembra.

Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Otvaranje izložbe KAKO.KO.me”


« Studenti.rs nagrađuje svoje članove

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook