Otvaranje izložbe “Grafika”

dana Mar28 2012

„Grafika. 30 mladih umetnika Španije“ – naslov je izložbe koju čini pedesetak eksponata raznovrsne grupe vizuelnih umetnika Španije, rođenih između 70-tih i 80-tih godina prošlog veka. Izložba će svečano biti otvorena 3. aprila u 19.30h u Mikser Housu-u, Karađorđeva 46, Beograd.

Ovi mladi stvaraoci služe se različitim vidovima izražavanja, poput grafita, slikarstva, murala, ilustracija i pripadaju alternativnoj urbanoj kulturi. Njima grad služi kao radni atelje, inspiracija, ali i najbolja podloga za prikazivanje njihovog dela. Još jedna zajednička osobina ovim umetnicima je, prema kustosu izložbe da su ovi umetnici doživeli zatvorenost sistema u umetnosti. Njihova reakcija je bila „Uradi sam“. Počeli su da izlažu svoju umetnost na najposećenijoj javnoj galeriji: na ulici. Takođe koriste i Internet, i sa ove dve scene privukli su pažnju publike, medija, kolekcionara, pa i multinacionalnih kompanija.

Urban art – ono što je nastalo kao alternativni fenomen, sa kritičkim stavom i na ivici zakona, ostvarilo je takav odziv publike i stručnjaka, danas čini značajan deo galerija. Čak su i velike multinacionalne kompanije angažovale neke od ovih umetnika koji danas sa njima sarađuju i rade dizajn za različite proizvode.

Institut Servantes i Contemporanea organizuju izložbu „Grafika. 30 mladih umetnika Španije“ sa ciljem da predstave špansku umetničku scenu 21. veka. Izložba je neprocenjivi vodič koji omogućava upoznavanje iz prve ruke sa najznačajnijim španskim predstavnicima koji pripadaju pokretu koji se globalno zove „urbana umetnost“.


Dubravka Dodig
je devojka sa velikim snovima i još većim ciljem da ih pretvori u relanost. Zaljubljenik u crveni lak i visoke potpetice. Kreator sopstvenog sveta koji smatra da stil nema veza sa pukim praćenjem trendova već da je rezulat svesnosti sebe i sposobnosti da u modnom metežu pronađemo ono što će našu posebnost učiniti još posebnijom. lovestylemagic | na twitter-u | facebook-u | tema: najnovije vesti | tagovi: ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Otvaranje izložbe “Grafika””


« Neodoljivi cvetni dezeni za proleće

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook