Oslikani Vogue

dana Nov29 2013

Vogue” predstavlja jedan od najpoznatijih modnih i lifestyle magazina koji postoji još od davne 1892. godine. Ovaj časopis prezentuje modu kroz kulturu i svet u kom živimo. Sa druge strane on predstavlja odraz svih vidova umetnosti, s obzirom da je od nastanka do danas prikazao veliki broj umetničkih dela.

Među umetnicima koji su imali učešće u nekom od brojeva ovog magazine najveću pažnju privukli su slikari koji su od naslovnih stranica „Vogue”-a napravili mala remek – dela. Ovi slikari su u skladu sa duhom pokreta kojima su pripadali oslikali svoje viđenje mode kao umetnosti. Tako su svoj trag ostavili i najveći među najvećima – nadrealisti Salvador Dalí i Joan Miró, kao i začetnik pop art kulture Andy Warhol.

Salvador Dalí, april 1944.

Salvador Dalídecembar 1971.

Joan Miró, decembar 1979.

Andy Warhol, januar 1984.

Photo credit: www.art.com


Katarina Pavlović
je veliki zaljubljenik u život, esteta i hedonista. Voli modu kao umetnost, fotografiju, miris knjige i jutarnje kafe, pogled na beskrajno plavetnilo, ukus rozea i jedan mali grad na severu Toskane. Smatra da život čine sitnice pa tako često ponavlja onu Gorderovu ,,Život je ogromna lutrija u kojoj su vidljivi samo dobitni lozovi. Ti si čitaoče jedan takav loz. Lucky you!” | na twitter-u | facebook-u | tema: trendovi | tagovi: , , , , , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Oslikani Vogue”


« Vitale Barberis Canonico, tradicija duga 350 godina

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook