Osamite se

dana Sep13 2012

Društveni ste? Ne možete bez drugih ljudi, ne prija Vam samoća? Ili ste indvidualista, možda u širem smislu, lakše Vam je i mirniji ste i sigurniji sami sa sobom? U svakom slučaju, ponekad je neophodno da se osamite.  Zašto?

Kakav god da Vam je ritam života, svakodnevnom ste pod uplivom raznih informacija. Retko kad zaista stgnete da ih obradite. Međutim, to što ih niste obradili na svesnom nivou, ne znači da to niste učinili podsvesno. Možda mislite da je o nekim stvarima bolje ne misliti. Naročito u situacijama kada morate da zaokupite mozak, jer mislite da nikako ne smete pustiti mislima na volju iz bilo kog razloga. Međutim, itekako utiču na Vas. Dopustite mislima da Vas preplave. Sa stvarima je najbolje suočiti se. Tako se najbolje nosimo s njima.  Čak i teška psihička stanja zahtevaju obradu, ako ne Vašu ličnu, onda stručnu.

Moramo se isljkučiti iz koloseka. Da utišamo buku, uklonimo lica, čak i najdraža, iz sopstvenog vidokruga. Da nekoliko trenutaka slobodno dišemo. Nepohodno je da popustimo konstantni pritisak na sopstvenu psihu. Da se opustimo i da dopustimo pozitivnoj energiji malo prolaza do nas.

Prijaće Vam da Vam niko ne smeta, da Vas niko ne zapitkuje. Da radite isključivo ono što vi želite. Neki će se možda u početku osećati izgubljeno.  Ali vrlo brzo će se snaći.

Možda Vam se čini neizvodivim da se osamite. Ali da li je baš tako? Niko bolje od Vas samih ne poznaje sopstveni život i ritam. Sasvim se sigurno može nešto iskalkulisati. Sem toga, ne zaboravite, nije Vam uvek neophodna prazna soba da biste se osamili. Svakako hodate do radnje, posla, možda nije zgoreg da produžite put do posla, ako ste u tehničkoj mogućnosti. Koliko god da ste umorni, može Vam samo prijati, isplatiće se. I u najvećoj gužvi možete biti potuno sami, čak i vrlo funkcionalni.

Priuštite sebi neki trenutak samoće. Dođite u dodir sa sopstvenim JA. Itakako će prijati. Kako je rekao Šopnehaurer: “U samoći bednik oseća svu svoju bedu, veliki duh svu svoju veličinu.” Osetite svoju veličinu. Poslušajte popularnog Oshoa: “Samoća je pozitivna, samoća je zdrava. Užitak je biti svoj.”


Dejana Savić
je student pete godine medicine. Završila je srednju medicinsku, smer zubni tehničar. Piše realistične pripovetke. Bavi se naučnim radom. Iz hobija se bavi čitanjem, crtanjem kreacija, vajanjem figurica od voska i gline, crtanjem, orijentalnim plesom, skupljanjem recepata. Voli te piše i deli sa drugima svoja saznanja i mišljenje. Za nju je lepota način života. Smatra da nema neposrednijeg izraza ljudske kreativnosti od one umetnosti kojom sebe ulepšavaju. | na twitter-u | facebook-u | tema: lifestyle, trendovi | tagovi: ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Osamite se”


« Erin O’Connor

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook