Održana premijera filma “250 stepenika”

dana Sep26 2017

U prepunoj sali „Ljuba Tadić“ u Jugoslovenskom dramskom pozorištu sinoć je premijerno prikazan dokumentarni film „250 stepenika“. Film nastao u produkciji PGMnetworka, autora novinara Vladimira Pajića, u režiji Vladimira Kurćubića 30 godina kasnije priča priču o generaciji košarkaša koja je 1987. godine osvojila Svetsko juniorsko prvenstvo u italijanskom gradiću Bormiju. Ovaj dokumentarni film u kojem se pojavljuju  svi igrači i članovi stručnog štaba koji su učestvovali u ovom velikom uspehu, publika je pozdravila gromoglasnim aplauzom.

Legendarne košarkaše gledaoci nisu imali priliku da vide samo na velikom platnu. Posle projekcije filma Svetislav Pešić i njegovi tadašnji izabranici pojavili su se na sceni, poklonili se odušeljenoj publici i zajedno sa autorom Vladimirom Pajićem pričali o fillmu. Nakadašnji selektor juniorske reprezentacije Jugoslavije svoje bivše pulene iznenadio je priznanjima i plaketama koje im je 30 godina kasnije uručio za sve ono što su pružili 1987. u Bormiju, ali i sve ono što su nakon toga dali košarci. Igrači, pre svih, kapiten Aleksandar Đorđević nisu krili emocije.

“Mnoge od njih nisam video 30 godina. Kakvi smo glupani što se ranije nismo sakupili”,  između ostalog rekao je Dino Rađa.

Ovom prilikom predstavljena je i knjiga novinara Vladimira Stankovića „Bajka iz Bormija“. Posle ove premijere, film „250 stepenika“ sačekaće na televizijsko emitovanje, na nekom od kablovskih kanala, ili televiziji sa nacionalnom frekvencijom.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Održana premijera filma “250 stepenika””


« Družite se sa pravim znalcima i saznajte „Šta radi kulturu“

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook