Od futurizma do savremene umetnosti

dana Jul11 2013

Povodom svečanog otvaranja izložbe originalnih radova “Od futurizma do savremene umjetnosti” u Zbirci pomorskog nasljeđa u Porto Montenegru 4. jula 2013. godine održana je press konferencija na kojoj su govorili profesor Maurizio Scudiero, istoričar umjetnosti i kustos izložbe, Salvatore Carbone, umjetnički direktor izložbe, Dražen Jovanović, koordinator Zbirke pomorskog nasljeđa i Danilo Kalezić, PR menadžer kompanije Adriatic Marinas – Porto Montenegro.

Crveni Lenjin od Endi Vorhola

Izložba je otvorena u petak, 05.jula u 20 sati, a trajaće do 11.avgusta 2013. godine.

Kompletnu izložbu čini više od 106 originalnih radova velikih savremenih umjetnika kao što su:  Skifano, Holidej, Engels, Kunelis, Pascali, Rotela, Maseli, Roj Lihtenstajn kao i Endi Vorhol (i njegova kultna djela Red Lenin, Conspiracy in Dallas i Flowers).

Među savremenim umjetnicima izloženi su  radovi Danila Bućija, Kristijana Petrućija, Fabricija Kampanele, Majkla Kosira, Patricije Pre, Elija Varuna, Ričarda Pitarija, Đulijana Giđantija, Đampistonea, Elijah Đoija, Gabrielsa i Kanta, osnivača NAJS pokreta.

U izložbi učestvuju i tri crnogorska vajara: Adin Rastoder, Željko Reljić i Vlatka Vujošević.

Izložbu organizuje galerija Diomadea Art International, kulturno udruženje M.I.C.RO, Porto Montenegro i Narodni muzej sa Cetinja.

Radno vrijeme izložbe jeste svakog dana od 17 do 22h, a ulaz je za sve posetioce besplatan.

Organizatori iz udruženja M.I.C.RO pokloniće Porto Montenegru rad profesoa Giđantija, koji od skoro u Tivtu pravi umjetničku instalaciju od gvožđa, a koja će biti otkrivena na svečanom otvaranju na platou ispred Zbirke pomorskog nasljeđa. Poklon predstavlja znak zahvalnosti italijanske galerije za početak dobre saradnje sa Porto Montenegrom i uzbudljivog umjetničkog ljeta.

Profesor Maurizio Scudiero kustos izložbe, istoričar je umjetnosti i likovni kritičar. Bio je kustos više od 800 izložbi širom svijeta, a autor je više od 700 kataloga i likovnih prikaza.


Ana Dodig
je veliki hedonista.Zaljubljenik u film,muziku i ples. Voli proleće,jutarnju kafu a najviše od svega, more! Koliko god se trudila da racionalno ide kroz život, kreativna crta je stalno vuče ka snovima i u visine. Uverena je da uspeh leži u svima nama, samo ako verujemo u sebe! Zato,keep ur head up and heart strong! kafenisanje i ostalo | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, ličnosti | tagovi: , , , ,



Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Od futurizma do savremene umetnosti”


« Počele pripreme za drugi Creative Forum Serbia

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook