Novi doživljaj klasične muzike-počinje “Hypercube” koncertna sezona

dana Oct16 2017

Ove jeseni beogradska muzička scena biće bogatija za novi kamerni orkestar, Muzikon, koji najavljuje uzbudljivu koncertnu sezonu pod nazivom “Hypercube”. Od 30. novembra 2017. do maja 2018. biće priređeno 6 koncerata i to u Zadužbini Ilije M. Kolarca. Prva koncertna sezona „Hypercube” zamišljena je kao razvojno iskustvo kroz šest tematskih koncerata. Naslov sugeriše drugačiju percepciju, razmišljanje izvan kutije, to jest, razvoj kreativnih ideja u polju muzičke umetnosti. Prvi koncert najavljen je za 30. novembar, gde će posetioci moći da čuju dela Antonina Dvoržaka i Edvarda Griga.

Pored koncerata, aktivnosti orkestra će podrazumevati brojne akcije i kampanje, koje će se ticati kako promocije kvaliteta klasične muzike i samog orkestra, tako i šire kulturne i muzičke edukacije koje će trajati tokom celokupnog trajanja sezone. Da nije reč o običnoj serijji koncerata govori i naziv koncertne sezone koji sugeriše nove digitalne i tehnološke elemente koji će se primenjivati.

U okviru koncertne sezone, koja će programski doneti izrazita dela klasične muzike, važan deo Muzikon orkestra biće i domen edukacije gde će se kroz promociju svakog koncerta posebno naglasiti kontekst i smisao konkretnih kompozicija, sa ciljem razvoja publike i budućih poštovalaca klasične muzike.

U okviru ovog ciklusa Muzikon će dovesti izvrsne koncertmajstore i umetničke rukovodioce koncerata iz Nemačke, Holandije, Austrije. Neka od imena koja će se naći u programu su Miloš Petrović (Bamberg Symphoniker), Jelene Ristić (Royal Concertgebouw, Amsterdam), dirigent Siniša Marković (dirigent i osnivač Youth Orchestra of Southeast Europe, Sarajevo), Jorg Winkler (Orchestra of the Maggio Musicale Fiorentino), kao i mnogi gosti iznenađenja koji će naknadno biti objavljeni. Na poslednjem koncertu u sezoni očekujemo i solistkinju Natašu Penezić, kao i trubača Aleksandra Solunca (prva truba Beogradske filharmonije).

Promotivni kompleti karata sa 20% popusta za seriju Hypercube muzičkih doživljaja mogu se kupiti na biletarnici Zadužbine Ilije M. Kolarca po ceni od 3850 i 4800 dinara, dok će cena pojedinačnih ulaznica biti 800 i 1000 dinara.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Novi doživljaj klasične muzike-počinje “Hypercube” koncertna sezona”


« Nova strana elegancije u jesensko – zimskoj kolekciji brenda Sisters – Code by SBC.

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook