Novi album Vesne Pisarović “The Great Yugoslav Songbook”

dana Jun4 2017

Vesna Pisarović objavila je novi album pod nazivom “The Great Yugoslav Songbook” koji će uskoro i promovisati u Beogradu. Vesna Pisarović je renomirana pevačica koja se nakon dugogodišnje istaknute karijere u pop muzici odlučuje za studije džeza na Kraljevskom konzervatorijumu u Den Haagu, da bi nakon toga magistrirala džez izvedbe na slavnoj londonskoj školi Guildhall. Trenutno živi i radi u Berlinu gde sarađuje s brojnim muzičarima.

Čitav projekt Naša velika pesmarica, predstavlja kreativan osvrt na nasleđe bivše jugoslovenske zabavne muzike iz razdoblja od ’50-ih do ’70-ih godina. Njen specifičan glas i muzički izraz nekih od slavnih svetskih džez imena koja su gostovala na albumu: Greg Cohen (bas), Chris Abrahams (klavir), Tony Buck (bubnjevi), Francesco Bigoni i Gerhard Gschlößl na saksofonu i trombonu, te Dieb13 (gramofoni) na taj način aktuelizuju kolekciju nemogućih «standarda» – koji više nisu stvar zabavne muzike – već su osnove i predlošci za džez improvizaciju i eksperimentisanje, za igru između forme i neformiranog, između melodičnog i disonantnog, između autentičnog i hibridnog.

Vesna Pisarović održaće uskoro zvaničnu, beogradsku promociju svog novog albuma Naša velika pjesmarica / The Great Yugoslav Songbook, u kreativnom prostoru Leila.U formi kraćeg koncerta, uživo će predstaviti nekolicinu pjesama s albuma uz pratnju Save Miletića (klavir) i Milana Pavkovića (kontrabas).


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, lifestyle, ličnosti, najnovije vesti | tagovi: , , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Novi album Vesne Pisarović “The Great Yugoslav Songbook””


« Zabavite se i pripremite za bezbedno uživanje na plaži

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook