Nositi trobojku sa stilom

dana Jul23 2012

Sećate se one zanimljive scene iz čuvenog filma u kome paralizovani mogul porno industrije na jednom suđenju podigne ćebe i otkrije donji veš sa motivima američke zastave? Dobra fora, ali teško je ne banalizovati državni simbol na taj način, a o estetici je besmisleno i govoriti.

Međutim, kako ne ostati zadivljen pred kvalitetom i profesionalizmom naših talentovanih kreatora? Časopis Lepota i Zdravlje je u svom 138. broju, aktuelnom izdanju, objavio intervju sa dizajnerom AMC-a Valentinom Obradović. Dizajnerka je imala zadatak da kreira haljinu za proslavljenu srpsku atletičarku Ivanu Španović imajući samo jedan motiv na raspolaganju: srpska trobojka.

Kako naglasiti zdravlje, snagu i lepotu žene koristeći nacionalni motiv, tri naizgled totalno nespojive nijanse, u odsustvu osobe za koju se model radi i ostati u granicama estetske legitimnosti  dobrog ukusa?

Poštovana dizajnerka je sa svojim timom stvorila svilenu, drapiranu haljinu, sa jednim ramenom i šlicem na levoj strani, prateći redosled boja  srpske zastave. Draperijama je naglasila amazonsku crtu atletske prirode sportistkinje, svilom njenu lepotu i ženstvenost. To je ono što je sama saopštila, a ostalo…Kreativnost i umetnost se ne daju verbalizovati, iako termini pomažu.

Ponosno pokažimo svoje boje, talenat i kvalitete. Sa stilom, naravno.

Lepota oplemenjuje.

trobojka

Photo credits: www.svet.rs


Dejana Savić
je student pete godine medicine. Završila je srednju medicinsku, smer zubni tehničar. Piše realistične pripovetke. Bavi se naučnim radom. Iz hobija se bavi čitanjem, crtanjem kreacija, vajanjem figurica od voska i gline, crtanjem, orijentalnim plesom, skupljanjem recepata. Voli te piše i deli sa drugima svoja saznanja i mišljenje. Za nju je lepota način života. Smatra da nema neposrednijeg izraza ljudske kreativnosti od one umetnosti kojom sebe ulepšavaju. | na twitter-u | facebook-u | tema: lifestyle, ličnosti | tagovi: , , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Nositi trobojku sa stilom”


« 10 najlepših jednodelnih kupaćih kostima

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook