Nominacije za nagradu Oskar

dana Jan14 2013

Ovogodišnja trka za nagradu Oskar zvanično je otvorena objavljivanjem nominacija. 85. po redu svečana dodela nagrada Američke filmske akademije  biće održana 24. februara 2013. godine.

Najviše nominacija dobio je film Stivena Spilberga “Linkoln”, ukupno 12 od kojih su najznačajnije za najbolji film, režiju i glavnog glumca. Film Anga Lija “Pijev život” je drugi sa 11 nominacija.

U svojoj 85. godini, francuska glumica Emanuel Riva zahvaljujući ostvarenju “Ljubav”, postaja je najstarija glumica nominovana za Oskara za glavnu žensku ulogu.

Pored Emanuel u ovoj kategoriji su nominovane još devetogodišnja Kvenžane Volis za film “Zveri južnih divljina”, Dženifer Lorens za “U dobru i zlu”, Naomi Vots za “Nemoguće” i Džesika Čestejn za “Trideset minuta posle ponoći”.

U kategoriji najbolji glavni glumac očekivano su nominovani  Danijel Dej Luis za “Linkoln”, Joakim Feniks za “Gospodar”, Denzel Vošington za “Let”, Bredli Kuper za  ‘U dobru i u zlu’ i Hju Džekmen za “Jadnici”.

Za popularnu zlatnu statuu u najvažnijoj kategoriji za najbolji film nominovani su “Zveri južnih divljina”, “U dobru i zlu”, “Jadnici”, “Linkoln”,”Pijev život”, “Ljubav”, “Argo” i “Đangova osveta”.

U kategoriji za najbolji kostim već sada blagi favorit je Žaklin Duran za Anu Karenjinu. Među ostalim nominovanim su Pako Delgado za “Jadnici” , Džoana Džonson za “Linkoln”, Ejko Išioka za “Ogledalce, ogledalce” i Kolin Etvud za “Snežana i lovac” .

Style će naravno ispratiti celu dodelu nagrada a u fokusu će se naći toalete sa crvenog tepiha. Nominacije u ostalim kategorijama možete da pronađete na zvaničnom sajtu Američke filmske akademije.


Ana Dodig
je veliki hedonista.Zaljubljenik u film,muziku i ples. Voli proleće,jutarnju kafu a najviše od svega, more! Koliko god se trudila da racionalno ide kroz život, kreativna crta je stalno vuče ka snovima i u visine. Uverena je da uspeh leži u svima nama, samo ako verujemo u sebe! Zato,keep ur head up and heart strong! kafenisanje i ostalo | na twitter-u | facebook-u | tema: najnovije vesti | tagovi: , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Nominacije za nagradu Oskar”


« Zakopčaj me selotejpom

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook