NIVEA BIH FASHION WEEK-Sarajevo modno središte regije

dana Nov9 2016

Najprestižniji bosanskohercegovački modni događaj, BIH Fashion Week Sarajevo i NIVEA nastavili su svoje partnerstvo s kojim su se pozicionirali kao veliki prijatelji mode i dizajna.

Za vreme trajanja 37. Nivea BH Fashion Week Sarajevo, modni sladokusci su zaista uživali u revijama poznatih BIH dizajnera, kao i dizajnera iz regije i modnih kuća, koji su  predstavili svoju najnoviju kolekciju.

Sedmicu mode otvorila je poznata  modna kreatorka Emina Husedžinović-Ibrahimović, koja je predstavila i svoju novu kolekciju “Viktorijanska šuma” inspiriranu 19. vekom, kada žene preuzimaju modnu scenu. Kolekcijom preovladava klasična crna boja, koja je sinonim za eleganciju i luksuz.

Poznati muški brand “Jeordie’s” pokazao je najnoviju kolekciju koju su nosili poznati manekeni modne agencije Abc models.

Publike je takođe imala prilke da uživa i u svečanim haljinama modnog studija “Anastasija Fashion” iz Banje Luke, koji prati svetske trendove i na svoje police uvek donosi moderne i kvalitetne stvari.

“Studio-Hills” predstavio je kolekciju venčanica koje su plenile pažnju posetioca svojom dozom svečanosti, dok je
Dizajner Emir Medić iz Dusseldorfa, poreklom iz Doboja, predstavio je novu kolekciju “Dazzle ss17”.

Veliku gužvu i interesovanje izazvalo je drugo veče 37.Nivea BH Fashion Week Sarajevo. U sklopu ove večeri održane su modne revije mladih dizajnera i perspektivnog Jean Angie Kasera, koji je iskustvo u modnom dizajnu stekao u inostranstvu.

U prepunoj dvorani Doma oružanih snaga BIH poslednje veče tradicionalne i jedinstvene sedmice mode, predstavile su  svoju kolekciju Blanka Zgonjanin, Marina Kosorić, Svjetlana Vuković Ceca i Amina Hasanbegović.

Atraktivna i besprekorno ženstvena „Lolita Blanka“ je ostala potpuno verna svojoj modnoj filozofiji i izričaju bezvremenske mode.

Marina Kosorić je je pokazala kolekciju Aqua Marina, koja ističe ličnost žene, te smatra da odjeća koju nosi žena može da pozitivno deluje na njeno raspoloženje, te je učini samouverenijom. Za estetsku pripremu njenih modela pobrinula se make up artist Marina Tapara i frizerski studio Concept.

I za kraj, svečano zatvaranje poslednje večeri 37. Nivea BH Fashion Week Sarajevo je imala Amina Hasanbegović sa svojom revijom luksuznih i nežnih modela haljina, venčanica i kaputa.

Svaka od ovih revija je bila jedinstvena, i kao celina činile su savršenu sedmicu mode, kao što je i očekivano svaki put na Nivea BH Fashion Week Sarajevo.

Kao organizatori najdugovečnijeg bosansko hercegovačkog modnog događaja, Udruženje manekena i modnih kreatora BiH i izvršni producent modna agencija Abc Models po trideset i sedmi put su podsetile, da Bosna i Hercegovina ima izuzetno kreativne i beskrajno inspirirane modne dizajnere.

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “NIVEA BIH FASHION WEEK-Sarajevo modno središte regije”


« Revija za pamćenje: Ovacije za novu kolekciju Irene Grahovac

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook