NESTALI – izložba posvećena nestalim licima, žrtvama rata u bivšoj Jugoslaviji

dana Jul31 2018

Međunarodni komitet Crvenog krsta (MKCK) i tri univerziteta (Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, Fakulteta tehničkih  nauka u Novom Sadu i Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci), organizuju izložbu ‘’Nestali’’, koja tretira posebnu i veoma osetljivu temu, temu nestalih lica, lica čija sudbina nije poznata, žrtava ratova u bivšoj Jugoslaviji.

Izložba ima za cilj da oda poštovanje nestalim licima, njihovim porodicama svima onima koji ulažu napore da  pruže podršku porodicama nestalih koje se skoro 30 godina suočavaju sa neizrecivom patnjom zbog gubitka svojih najbližih.

Saradnjom sa umetničkim fakultetima, MKCK želi da skrene pažnju javnosti na ovo pitanje putem multimedijalnih izložbi digitalnog i video materijala sa fokusom na humanitarnu dimenziju pitanja nestalih, ljudske priče i potrebe porodica.

Izložba ‘’Nestali’’ biće postavljena u galerijama, muzejima i kulturnim centrima u gradovima u Srbiji i Hrvatskoj.

Prva u nizu izložbi otvara se u Beogradu. U četvrtak, 30. avgusta 2018. izložba će biti postavljena u Skupštini grada Beograda, za članove porodica nestalih i medije.

Izložba ”Nestali” biće otvorena za javnost u subotu, 1. septembra 2018. u Kulturnom centru Beograda, u filmskoj galeriji, u Kolarčevoj 6. Na izložbi nas očekuju ilustracije, video i digitalni radovi studenata.

 


Ivan Mijailović
je surovo realan sanjar. Hoda po oblacima dok čvrsto stoji na zemlji. Novinar i pesnik a diplomirani ekonomista u turizmu, po obrazovanju. | na twitter-u | facebook-u | tema: najnovije vesti | tagovi: ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “NESTALI – izložba posvećena nestalim licima, žrtvama rata u bivšoj Jugoslaviji”


« Dočekani zlatni vaterpolisti i Olga Danilović

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook