Neponovljivi Toni Rico obiležio 2. veče DFWZ-a

dana May12 2013

Revijalni petak na Dreft Fashion Weeku Zagreb započeo je mladim nadama, a završio spektaklom u režiji genijalnog Tonija Rice.

MaricaPažanin otvorila je drugi revijalni dana DFWZ te pokazala da je zasluženo pobijedila na prošlogodišnjem „Dreft Next Generation“ – natječaju za mlade dizajnere. Po prvi puta životu pokazalaje svoje modele na pisti. Iako mlada i neiskusna u modnom svijetu, Marica je prikazala vrlo zrelu kolekciju  na kojoj bi joj mnogi hrvatski dizajneri mogli pozavidjeti. Kolekcija ”Meleta”, što u prijevodu s grčkog znači ”prilika”, inspirirana je njenim unutarnjim osjećajima, nje kao djevojke koja odrasta i  razvija se upravo kroz svoje modele.

Usledila je vrlo nosiva, ženstvena i prefinjena kolekcija Natalije Smogor koja se nakon mnogobrojnih muških kolekcija odvažila dizajnirati za žene i pritom izazvala veliki interes mnogobrojnih dama. Neke od njih su bez prethodnih najava i upita netom nakon revije uputile pravo u backstage kako bi rezervisale svoju haljinu.

Iako  je nekoliko poslednjih sezona odsustvovala sa pista Maja Hrastinski sinoć se vratila originalnom kolekcijom višenamjenskih haljina. Multifunkcionalnost je osnovno obeležje njenog rada, a u današnjim kriznim vremenima svaka žena želi od jedne haljine dobiti dve, želi haljinu koja svaki put izgleda drugačije, haljinu s nekoliko lica. Upravo  nam takva multifunkcionalnost danas postaje sve bitnija u svim sferama života. Originalnost je pokazala tako što je osobno na pisti demonstrirala kako svaki od odjevnih komada postaje multifukcionalan što je oduševilo sve prisutne.

Londonska dizajnerka koja je iskustvo stekla u ateljeu slavne Donne Karan, pokazala je kako spojiti električno, eklektično i elegantno. Upečatljve boje, fluidnost i laskava struktura glavne su karakteristike kreativnog rada brenda Negarin, a upravo se takvu visoka poslovna elegancija mogla videti i na zagrebačkoj pisti Dreft Fashion Weeka, što je stilom mnoge podsetilo upravo na stil njene mentorke Donne Karan.

I za kraj, jedan, jedini i neponovljivi Toni Rico svojom kolekcijom „Made in Yugoslavia“ proslavio je 10. godišnjicu svoje modne marke RICO te ujedno odao počast, kako je sam rekao, nekim „boljim vremenima“. Uz šarmantne glumce i manekene – sve prave muškarce, pesme Jasne Zlokić, Tereze Kesovije, Srebrnih krila, Magazin…Uz sklekove, ples, koketiranje i zavođenje prisutnih dama, u pozadini je emitiran i prigodan filmić njegove nove rođendanske kampanje te nekoliko davno zaboravljenih EPP-­‐a iz bivše Jugoslavije. Posebno iznenađenje večeri bio je i sam Toni koji je par puta prošetao pistom i pokazao svoje isklesano muževno telo. Večer je trijumfirala, po mišljenjima modnih znalaca, najboljom Tonijevom kolekcijom do sada, te vrhunskim showom u kojem ni poznate dame nisu mogle odoeti šarmu manekena s piste koji su poklanjajući, a što drugo, nego prigodno –karanfile zaplesale sa njima na pisti što je izazvalo pravu eksploziju veselja, oduševljenja, aplauza, radosti, smeha i ogromne količine pozitivne energije kkoja se zarazno proširila celom dvoranom.

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Neponovljivi Toni Rico obiležio 2. veče DFWZ-a”


« Speculoos terrine

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook