Ne dozvolite da praznici pokvare vašu vezu

dana Jan10 2015

Kad krenu novogodišnji i božićni praznici, ljudi umesto da se opuste i uživaju u slobodnom vremenu, često upadnu u potpuno besmislene svađe. Evo nekoliko najčešćih okidača za rasprave među supružnicima i ljubavnim partnerima.

Novogodišnji praznici predstavljaju doba darivanja, opraštanja, ali i period velikog stresa koji rezultira problemima u međuljudskim odnosima, tvrdi psiholog i bračni terapeut, doktor Vagdevi Meunijer. Kao i obično, te negativne misli se najčešće prevale upravo na najbliže, pa je meta obično ljubavni partner. Odluke poput toga gde ćete slaviti Novu godinu i Božić, poseta porodice, raspodela zadataka i šoping samo su neki od okidača za svađu kod većine parova.

Jedno bi za Novu godinu i Božić s porodicom, a drugo bi da ostane kod kuće.

Kako ne viđate članove svoje familije često, ovo vam je idealna prilika da provedete više vremena sa njima. Međutim, ako ta opcija u glavi vašeg partnera ne dolazi u obzir, pripremite se na razočaranje. Jedini lek za ovu situaciju je kompromis.

Najbolji način je da odredite tačno koliko ćete vremena provesti u poseti porodici, ali svakako ostavite vremena za vas dvoje kada ćete moći na miru da se opustite i razgovarate. To će vam pomoći da ne eksplodirate od besa pred porodicom, jer vam takve scene najmanje trebaju.

Jedno obožava praznična slavlja, a drugo je lišeno prazničnog duha.

Ako je jedan od partnera tradicionalni tip koji svu energiju posvećuje kreiranju idealne atmosfere za praznike, od kupovine poklona, izrade kolača, do postavljanja bora, a drugi uopšte ne mari za to, sukob je neizbežan.

Istraživanja pokazuju da, što više razmišljate o razlikama među vama, to ih lakše uočavate i gubite živce. Idealno rešenje je napraviti spisak šta će ko od vas obaviti kao pripremu za praznike, kao i koje su vam zajedničke želje. Nemojte terati partnera da okiti jelku ako za to nema želje, ali ga umesto toga pošaljite da kupi jelku ili počisti stan dok vi pečete kolače.

Jedno želi raskošnu trpezu, drugo bi radije štedelo.

Dogovor oko kupovine hrane, iznosa cene poklona i mogući novogodišnji aranžmani mogu izazvati turbulentne svađe, naročito u doba finansijske krize. Pre bilo kakve potrošnje, najbolje što možete da uradite jeste da sednete s partnerom i zajedno utvrdite koji iznos možete sebi da priuštite. Rasporedite ga na ono što je vama najbitnije, dogovorite praznični meni i kome bi sve trebalo kupiti poklon.

Ako vam nedostaje novca, razmišljajte kreativno i sami izradite originalne poklone, a bližnjima poklonite ukusne kolačiće iz domaće radinosti u originalnim limenim kutijama.

 

Izvor:naxi.rs
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Ne dozvolite da praznici pokvare vašu vezu”


« MARKO POGAČAR – u januaru u Kući za pisce

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook