Nacionalna komora za modu Srbije počela sa radom

dana Nov8 2012

Srbija je dobila Nacionalnu komoru za modu (NFC Srbija) koja će predstavljati Srbiju u svetu, pomoći će razvoj tekstilne industrije, ali i svim mladim stručnjacima koji rade u modi.

Kako kaže kreatorka Svetlana Horvat koja je i predsednik novoosnovane komore, to je rezultat dvogodišnjeg rada a Novi Sad je postao sedište srpske mode. Osnivanje ove komore jedna je od preporuka Saveta EU.

“Moda u njenom pravom značenju predstavlja razvoj tekstilne industrije, kožarske industrije, znači kompletne modne industrije koja nije mala u svetu. Prema tome apsolutno je preporuka”, kaže kreatorka Horvat.

Nacionalna komora za modu Srbije je zvanični predstavnik naše zemlje u Evropskom modnom savetu na osnovu Rezolucije 79 od 15. marta 2012. Osnovni cilj Nacionalne komore za modu je implementacija programa Evropskog saveta za modu, koji sadrži 129 projekata koji se tiču mode ali i drugih sfera umetnosti kao što su etno-muzički festivali, pozorišni i filmski festivali, modno-filmske i modno-pozorišne, dakle moda povezana sa ostalim segmentima umetnosti.

Ono što konkretno dobijamo, što je nama najvažnije u ovom vremenu u krizi u kojoj se nalazimo, to je dostupnost fondovima odnosno finansiranje kroz grant programe pojedinačnih projekata i finansiranje kroz programe Evropskog saveta za modu na nacionalnom nivou”, kaže kreatorka.

Nacionalna komora za modu baviće se i patentingom i licenciranjem autorskih prava kako u zemlji tako i u inostranstvu Evropskog saveta za modu, koji ima ekskluzivno pravo evropskog zakonodavstva za delovanje u oblasti zaštite autorskih prava.

Kako za InfoGO.biz kaže uspešna poslovna žena i jedan od osnivača “NFC Srbija” gospođa Dušanka Vranješević, ovo je velika poslovna šansa Srbije jer je modni biznis izuzetna privredna grana u kojoj se godišnje obrću destine milijardi evra.

izvor: infogo.biz


Dubravka Dodig
je devojka sa velikim snovima i još većim ciljem da ih pretvori u relanost. Zaljubljenik u crveni lak i visoke potpetice. Kreator sopstvenog sveta koji smatra da stil nema veza sa pukim praćenjem trendova već da je rezulat svesnosti sebe i sposobnosti da u modnom metežu pronađemo ono što će našu posebnost učiniti još posebnijom. lovestylemagic | na twitter-u | facebook-u | tema: najnovije vesti | tagovi:Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Nacionalna komora za modu Srbije počela sa radom”


« Cvetne konstrukcije

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook