Na ostrvu kengura

dana Sep30 2012

Kada bismo mogli da imamo magičan štapić pa da onog momenta kada naiđe hladni talas jeseni i nemirne zime se teleportiremo u tople krajeve, tamo gde sada sunce sija, a lagani povetarac mrsi kosu dok vas talasi okeana zapljuskuju možda bi Australija bila naš izbor a prekrasni niz apartmana – Southern Ocean Lodge konačna destinacija!

Hotelski kompleks koji se našao na Gold listi 2012 magazina Conde Nest Traveler sa koje smo vam već predstavili biser turističke ponude Crne Gore – Sveti Stefan, očaravajući je raj na zemlji čije čari vas pozivaju da se prepustite kvalitetnoj ponudi i veličanstvenoj prirodi.

Southern Ocean Lodge je prvi luksuzni , jedinstveni kompleks apartmana u Australiji koji nudi posebnu i ekskluzivnu dozu hedonizma na Ostrvu Kengur na severu zemlje u delu koji zbog velikog broja zaštićenih i retkih životinjskih vrsta zovu i australijski Galapagos.

Na strmim, oštrim stenama tik do litice a ispred prekrasne kilometarske obale smešten je kompleks izolovanih vila koje okružuje divljina ostrva i beskrajno plavetnilo okeana. Senzualne, prijatne i sofisticirane spoljašnosti  Southern Ocean Lodge objedinjuje komforan smeštaj, odlična usluga i luksuzni ambijent koji vam nudi mogućnost da se izolujete i odmorite .

Luksuzni kompleks definiše selekcija prirodnih materijala koja je ispratila ekološke zahteve vlasnika  – tu su podne obloge od recikliranog drveta, staklo najboljeg kvaliteta koje se koristi i u vazduhoplovstvu i krečnjak. Svaki od 21 apartmana koliko ih ima u ovom kompleksu ima i neverovatan panoramski pogled na okean.

Enterijer oplemenjuje elegantan, nenapadan i uglavnom drveni nameštaj, skladni spoj komplementarnih uglavnom zemljanih boja koji savršeno nosi sunčevu svetlost kao detalj. Nameštaj čine grandiozni king size krevet, lounge sofa u dnevnom boravku a najlepši komadi se nalaze u kupatilu u kojem dominira beličasta kada, koju okružuju elementi sličnog senzibiliteta.

Ipak najlepši deo svakog apartmana koji i primetite prvo kada uđete je prekrasni eksterijer, odnosno terasa koja vas ostavlja bez daha urađena u jednostavnom nameštaju koji čini udobna chill sofa za sedenje, sto za ručavanje i mekani jastučići koje možete i na pod da stavite.

U svakoj sobi nalazi se i garderoba, bar, klima, grejni pod, internet konekcija, muzički sistem uređaj, sef, telefon i što je neubičajno ali neka politika kompleksa, samo određeni apartmani imaju tv.

Restoranska ponuda hotela nudi umesto miksa internacionalne kuhinje, isključivo jela iz australijske kuhinje a sam hotel proizvodi i svoj med kao i vino.

Na jelovniku dominira miks slatkog i slanog jela napravljen od najzdravijih namirnica poput avokada, limuna, maslina, pasulja, badema, paradajiza u kombinaciji uglavnom sa nekim mesom poput jagnjetine ili piletine.

Više od trećine ostrva čini netaknuta priroda gde se nalazi nacionalni park u kojem se možete da vidite neke od vrsta koje retko gde imate priliku da vidite sa samo preko 267 zaštićenih vrsta ptica.

Kompletna zona apartmana maksimalno je iskoristila svoje prekrasno okruženje te vam u ponudi nudi vožnju džipovima, ekskurzije po ostrvu koje uključuju planinarenje, pešačenje – jedan dodir sa prirodom koji vas vodi u upoznavanje kako formacije stena tako i životinja poput spektakularnih kengura.

Ukoliko vas ništa od ovoga ne privuče tu je uvek mogućnost da odete na peskovitu plažu te šetate, ronite, pecate ili prosto uživate na vašoj privatnoj terasi u nezaboravnom pogledu. U bilo kom slučaju, Southern Ocean Lodge nudi daleko više od očekivanog, već viđenog.

Mali raj na ostrvu kengura nudi mir, prostor gde će vam duh leteti u visine, oslobođen stresa, sputanih ruku nemirnog vremena u kojem živimo, pa odlutajmo tamo…bar na tren! 

Foto: Promo/Southern Ocean Lodge


Ana Dodig
je veliki hedonista.Zaljubljenik u film,muziku i ples. Voli proleće,jutarnju kafu a najviše od svega, more! Koliko god se trudila da racionalno ide kroz život, kreativna crta je stalno vuče ka snovima i u visine. Uverena je da uspeh leži u svima nama, samo ako verujemo u sebe! Zato,keep ur head up and heart strong! kafenisanje i ostalo | na twitter-u | facebook-u | tema: putovanja | tagovi: , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Na ostrvu kengura”


« Septembarska Moda za poneti

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook