“Movie Box” by Silvia Czepl u Бартcелона galeriji!

dana Feb18 2017

Izložba fotografija Movie Box, čija je autorka Silvia Czepl biće otvorena u ponedeljak 20. februara u 19 časova u galeriji Бартcелона.

Silvia Czepl stvara umetnost od nađenih snimaka, koje obično pronalazi u svojim pretgama po buvljacima. Serija Filmske kutije je u celini zasnovana na crno-belim fotografijama i portretima nepoznatih osoba. Njen fokus u odabiru fotografija je u pozi njenog objekta, u zaleđnom pogledu, ili značajnom pokretu. Radeći sa ovim anonimnim slikama, koje potiču iz prve polovine dvadesetog veka, umetnica se inspiriše pokretom ili pak mirovanjem fotografisane osobe.  Njene manualne intervencije su u vidu igre sa ovim snimcima, selektujući objekte i dodatke ona ide ka tome da naglasi pokret. Posmatrač će biti u mogućnosti da razume i apsorbuje ove umetničke radove, ukoliko uključi smisao za humor, ironiju i neposredno odreaguje.

Silvia Czepl je studirala na Univerzitetu za umetnost i dizajn u Lincu, Austrija.  Njena fascinacija starim fotografijama počela je već tokom njenog studiranja na univerzitetu. Od tada ona eksperimentiše sa ovim fotografijama na razne načine kreirajući skulpture i dvodimenzionalne radove. Pored kreiranja svoje umetnosti, Silvija drži umetničke radionice i bavi se sportom, u okruženju koje je najviše inspiriše, prelepa austrijska sela.Izložba traje do 4. marta i organizovana je u saradnji sa Austrijskim Kulturnim Forumom.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na ““Movie Box” by Silvia Czepl u Бартcелона galeriji!”


« Ljubav nema cenu, naročito na Dan zaljubljenih!

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook