Modni vikend u Splitu – Split City Fashion

dana May15 2013

Split City Fashion je modni vikend koji se održava četvrtu godinu zaredom, a čija je primarna svrha promocija rada mladih dizajnera na modnoj sceni u celoj regiji. Ove godine, on nas očekuje 14. i 15. juna u City Centeru one u Splitu, a povodom toga razgovarali smo sa kreativnim direktorom Split City Fashion-aDianom Rađom Beuković.

Projekat Split City Fashion jeste modna manifestacija koja će ove godine obeležiti svoju četvrtu ediciju. Koje su glavne karakteristike ovog modnog događaja?
Glavne karaktersitike Split City Fashiona da smo platforma za mlade neafirmirane dizajnere koji tek kreću na modnu scenu. Svaku godinu 4 mjeseca prije samog eventa objavljujemo  natječaj za dizajnere i od pristiglih radova žiri odabere finaliste nadolazećeg  SCF-a kojima omogućavamo da uz vrhunske produkcijske uvjete predstave se na samom događaju, a najbolja prestavljena kolekcija po stručnom ocjenjivačkom sudu dizajneru omogućava bogatu novčanu nagradu.

Kakva su vaša dosadašnja iskustva i kakav je bio odaziv učesnika i publike prethodnih godina?
Dosadažnje iskustvo mi je dalo hrabrosti da radim neke preokrete. Odaziv učesnika, publike i medija nikada nam nije falilo. Mogu se pohvaliti da svake godine samo brojke rastu. Svi su prepoznali kvalitetu Split city Fashion-a.

Da li nas ove godine očekuje možda neke novine u organizaciji samog događaja?
Da kako sam rekla maloprije napravili smo mali preokret. Novina u samoj organizaciji je da smo do sada bili na razini Hrvatske, a da od ove godine krećemo regionalno. Za početak ukljucili smo mlade dizajnere iz Srbije i Bosne i Hercegovine što mene osobno jako veseli.

Za protekle četiri godine šta je to što se značajno promenilo u pogledu mode i modne industrije u Hrvatskoj, a i u regionu?
Nažalost recesija je u ove četiri godine zahvatila sve pa tako modu i modnu industriju, kako u Hrvatskoj tako i regiji. Prati nas u korak od samih naših početaka, al ipak smatram da jedina svijetla točka za modnu industriju su modni eventi (fashion week) koji izvlače modu barem postepeno iz krize.

Smatraš li da mladi dizajneri danas imaju dovoljno prostora, mogućnosti, podrške, da se izraze na našim prostorima?
Mislim da mladi dizajneri imaju dovoljno prostora i podrške, al nažalost nemaju najbitnije mogućnosti. Neki pojedinci imaju tu sreću, a to je manjina. Treba imati hrabrosti napraviti kolekciju, a upitno je dali će se prodat. Nadam se boljim vremenima i ja osobno na tome radim.

Ko su finalsti koji će nam se ove godine predstaviti na Split City Fashion-u?
Ove godine finalisti  Split city Fashiona su: Branka Čačić (Srbija), Ankica Lalić (Hrvatska), Tomislav Kliskinić (Hrvatska), Marina Micanović (Srbija), Maja Sabljić (Bosna i Hercegovina), Petra Vuletić i Saša Horting (Hrvatska), Maja Podrug (Hrvatska), Ana Dorotic(Hrvatska), Maja Knežević (Srbija), Tanja Topolovec i Katarina Bilan (Hrvatska), Sara Lončarić (Hrvatska), te Dorotea Gregurić i Ana Marija Klak (Hrvatska).

Šta sleduje pobedniku?
Pobjednika ove godine očekuje bogata novčana nagrada u iznosu od 3000eura i medijska promocija u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini

Kakvi su vaši dalji planovi za budućnost?
Planova za budućnost ima na pretek. Cilj nam je za sljedeću godinu uključiti Sloveniju i Crnu Goru, a cijeli ovaj projekt zaokružiti otvaranjem showroom-a mladih dizajnera Split city Fashion-a.

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Modni vikend u Splitu – Split City Fashion”


« Modni glamur ispred Metropolitana

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook