Modni talenti predstavili svoj rad na 4. BAFE-u

dana Jun3 2014

Beograd je na tri dana postao centar regionalnih modnih dešavanja kada su mladi i neafirmisani modni dizajneri u pitanju. Preko 30 dizajnera iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Srbije prikazalo je svoj rad na IV Belgrade Alternative Fashion Event-u, koji je održan u prostoru Mikser House-a. Prva dva dana manifestacije obeležile su modne revije, dok je trećeg održana izložba pod nazivom “Live Dolls”.

Na samom  početku događaja generalni direktor BAFE-a, Luka Opačić naglasio je da je ovo prvi put da se obraća publici i da to čini jer za to postoji više razloga za to: “Jedan od tih razloga svakako jeste da je ovo poslednji BAFE. S obzirom da smo napravili regionalnu saradnju sa Hrvatskom, Crnom Gorom, Slovenijom, sledeći događaj koji će se održati zvaće se “Balkan Art Fashion Event”.

Mladi ljudi, među kojima su i oni koji svoj rad prikazuju po prvi put, pokazalu su veliku zrelost i originalnost pri kreiranju svojih kolekcija, a čini se da je i publika to znala da prepozna.

Katarina Božičković zamislila je sebe u ulozi muškarca i pokušala da poveže grubo i nežno, lepršavo. Osnovna idejanjene kolekci je je težnja ka jednakosti, jedinstvenom spoju muževnosti i ženstvenosti.

Ljudi koji se ne uklapaju u uobičajene društvene standarde i kalupe glavna su inspiracija kolekcije “Dgeneration”, kojom se brend Reila predstaviona IV BAFE-u. Kao i u prethodnim kolekcijama, i u ovoj dominira bogatstvo i raznolikost dezena.

Kolekcija“Formidable”predstavljena je iz dva ugla.Nataša Kekanović predstavila je dve strane žene; njenu jačinu i individualnost, kroz geometrijsku formu i dominirajuću konstrukciju, i njenu krhkost i ženstvenost, kroz i zbor printova, boja i teksture.

Njoj komplementarna je kolekcija Mirjane Jovanović koja predstavlja nadovezujuću antitežu bojama i printovima kolekcijiNatašeKekanović, sa fokusom n asofisticiranost  i naglašavanje oblina u vidu geometrijske forme.

Kolekcijom “Cracks” dizajnerke Angeline Stevanović otvoreno je drugo veče manifestacije.12 modela i 12 ogrtača neobičnih  i svedenih formi glavni su elementi ove kolekcije. Model i su smešteni u ogrtače koji predstavljaju pukotine na zidu iza kojih se nazire njihova nežnost i ženstvenost.

Andrea Jovanovska je svoje viđenje odevanja predstavila kolekcijom “Iluminacija”.Kolekcijom dominiraju raznobojni printovi kao i komadi sa rebrastom teksturom i pastelnim bojama.

Frida Kaloinjen u isto vreme jak i krhk rad kao i životne situacije u kojima se nalazila glavni su idejni pokretači kolekcije Stevana  Božanovića. Dizajner je pošao od cvetnih  i šarenih elemenata, koje su bile zaštitni znak ove slavne slikarke, ka svedenijim i pročišćenijim krojevima.

Fotografije: Monika Pavlović

Lazar Ilić predstavio je jaku i provokativnu mladu ženu, koja se ne libi da iskaže svoj seksipil.

Na izložbi “Live Dolls” svoje radove predstavili su MarijaIgnjatović čije su geometrijske forme sada smirenije i potpuno definisane, Milena Grbović (Villena Viscaria) sa korsetima inspirisanim gotikom i barokom, Borjana Pavlović čiji su modeli nosili komade isnspirisane bajkerskim stilom, Bojana Kostadinović sa tri gracije, kao i studenti univerziteta Metropoliten.

Pokrovitelji manifestacije BAFE su: Mikser House, UK Parobrodi Mrvica Hairstyle, dok će medijsku podršku pružaju Grazia, Esquire, Wannabe,Urbanlook,Plezir magazin, Fashionela, Pufnica i drugi.

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Modni talenti predstavili svoj rad na 4. BAFE-u”


« Španski metar 2014: Prozor u najbolji španski film

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook