Modne vinjete na Belgrade Fashion Week-u

dana Nov7 2016

Sada već tradicionalni prostor za održavanje Modnih vinjeta na Belgrade Fashion Week-u, Galerija Štab savršen je poligon prezentacije dizajnera koji svoj rad javnosti plasiraju sredstvima nešto drugačijim od standardne modne revije. Svoje radove prikazali su dizajnerke Jasmina Vujović – GetUp, Katarina Puzić i Vesna Kracanović kao i studenti Fakulteta digitalnih umetnosti univerziteta Metropolitan.

Izlagačka sloboda, upotreba različtih medijuma i koncepcijskih pristupa glavni su razlozi što je ovaj programski segment postao jedan od najatraktivnijih u okviru Beogradske nedelje mode.

U ovoj specifičnoj konstelaciji i kroz sebi svojstven koncept pojavio se i brend GetUp iza koga stoji dizajnerka Jasmina Vujović. Njeni modeli karakteristični su po tome što su namenjeni mladoj ženi izražene individualnosti, sa dozom hrabrosti da iznese razliku od okruženja.

Inspirisana umetničkim stvaralaštvom naše slikarke Dušice Pejić, modna dizajnerka Katarina Puzić se upušta u svežu, modnu igru printova, formi i različitih struktura, materijala, iz koje niču unikatni, ženstveni i udobni outfiti Sprout kolekcije za sezonu proleće/ leto 2017.

Vesna Kracanović, u kolaboraciji sa brendom Naša posla, izložila je radove koji predstavljaju deo kolekcije u nastajanju Man Into Woman. Inspirisani memoarima transrodne umetnice Lili Elbe, odnosno Einara Wegerera, eksponati otvaraju pitanje identiteta, integriteta i seksualnosti. Najfiniji materijali od kojih je kolekcija izrađena vrše dvojaku simboličku funkciju – barijere ili korespondenta između posmatrača i autora.

Studenti IV godine Fakulteta digitalnih umetnosti univerziteta Metropolitan predstavili su se kolekcijom Refleksija koja  za zadatak ima da istraži spoj modernog, glamuroznog i dinamičnog. Kroz elegantne forme, prigušne boje i duh energije modela koji nas vraćaju u vreme Velikog Getsbija i nastanka Art Deco pravca, ova jedinstvena modna priča pruža beg od sivila kojim je obeleženo sadašnje vreme.

Photocredits:Djordje Tomić
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Modne vinjete na Belgrade Fashion Week-u”


« Belgrade Fashion Week i Ines Atelier predstavljaju “Modernu mladu”

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook