Modne vinjete 37. Black ‘n’ Easy Fashion Week-a

dana Apr29 2015

Program Modne vinjete, sada već možemo reći – tradicionalno, okuplja modne dizajnere vođene idejom prevazilaženja ustaljene forme modne revije. Shodno tome, oni se opredeljuju za drugačije izražajne forme i načine prezentacije svog autorskog rada, opravdavajući stav iza kog i Belgrade Fashion Week čvrsto stoji – moda JE umetnost.

Ana Ljubinković je predstavila novu kolekciju za sezonu jesen/zima 2015/16 pod pokroviteljstvom Avona, svog novog make-up partnera. Ovu kolekciju inspirisanu minimalizmom karakterišu pročišćene forme, igra asimetrije i oštre linije. Ona ih vešto kombinuje sa preciznom konstrukcijom i svojom večitom zaljubljenošću u boje što na upečatljiv način upotpunjuje i obuća ABO by Iva Ljubinković. Avon deli dizajnerkinu ljubav prema bojama, što se ogleda u činjenici da su proizvodi ove kozmetičke kuće poznati upravo po velikom broju dostupnih nijansi, bilo da su u pitanju karmini, sjajevi ili senke. Šminka predstavlja jedan od najupečatljivijih detalja koji određuju kako će kreacija izgledati u svom finalnom obliku i kao takva je predstavljala neiscrpan izvor inspiracije za ovu novu kolekciju. Kolekcijom za jesen/zimu 2015/16 Ana Ljubinković dokazala je da je magija u neočekivanom i da umetnik sam sebi ne treba da dozvoli da ostane u zoni komfora već da hrabro ide u nepoznato.

ana ljubinkovic sa modelimaAna Ljubinković sa modelima

Stanislava Sinđelić se predstavila unikatnom kolekcijom “Miraz” koja nastala je kao deo realizacije završnog rada “Marama kao element kompozicije odevne forme” na master studijama odseka za tekstil i odevanje Fakulteta za umetnost i dizajn. Konceptualno ova kolekcija predstavlja simboličnu sliku velikih devojačkih snova i maštanja, odrastanja i odlaska, te putovanja u neizvesno i uzbudljivo poput novog života i velikog sveta. Stilski, ona je susret sadašnjosti i prošlosti, svesno negiranje aktuelnih modnih trendova, a insistiranje na lepoti i bezvremenosti tradicionalnog. U sasvim specifičnoj i sebi svojstvenoj izložbenoj formi predstavila se i Vladislava Joldžić.

stanislava sindjelic sa modelimaStanislava Sinđelić sa modelima

vladislava joldzic sa modelimaVladislava Joldžić sa modelima

Vladislava je prikazala mini kolekciju inspirisanu formama svoje prethodne master kolekcije. Koristeći kombinaciju mat i sjajnih materijala, a uz svedenije forme i geometrijske detalje, kolekcija odražava dizajnerkin komentar na aktuelni trend minimalizma u modi. Modne vinjete su i značajna startna pozicija za promociju mladih modnih nada. Ovog puta to su studenti II godine francuske visoke škole za modu i modni menadžment Mod’Art Inernational Beograd u klasi profesora Vlade Savića Bojana Staletović, Valentina Feher, Jelena Čović, Melanija Vasić i Tijana Milunović. Mlade dizajnerke predstavile su se projektnim zadatkom na temu “Geometrija”. Istražujući nove forme i teksture one stvaraju autentičan svet u kome, svaka na svoj način, preispituju geometrijske oblike i njihove međusobne odnose, praveći svoje jedinstvene siluete.

Mod Art International profesor vlada savic sa studentkinjama i modelimaMod Art Internationa, Profesor Vlada Savić sa studentkinjama i modelima


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, lifestyle, trendovi | tagovi: , , , , , , , , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Modne vinjete 37. Black ‘n’ Easy Fashion Week-a”


« “Shine on me” Marka Louisa

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook