MODAMO.kreARTiva – Festival dizajna i umetnosti

dana Oct8 2012

MODAMO.kreARTiva je Festival dizajna i umetnosti koji je iniciralo i realizovalo uredništvo prvog bh. modnog portala MODAMO.info. 2011. godine ovaj projekat je uzdrmao bosanskohercegovačku kulturnu scenu i pokrenuo lavinu pozitivnih promena u sferi dizajna i drugih oblika kreativnog rada. Na MODAMO.kreARTivi izlažu bh dizajneri odeće, nakita, torbi, ostalih modnih dodataka, fotografi, slikari, grafički dizajneri, kipari, produkt dizajneri, ukratko – bh. umjetnici iz svih domena. Ove godine festival će biti održan 13. i 14 oktobra u HKD herceg Stjepan Kosača u Mostaru.

“MODAMO.kreARTiva je u svojoj prvoj godini održavanja imala 37 izlagača, a ponosni smo reći što smo ove godine skoro udvostručili broj i što ćemo predstaviti čak 65 izlagača koji dolaze iz svih krajeve Bosne i Hercegovine. Zahvaljujući ovoj brojci, radionicama i okruglim stolovima, te zainteresiranosti koju događaj budi kod posjetitelja i medija, možemo reći da je BiH zbilja dobila Festival dizajna i umjetnosti kakav već odavno zaslužuje.”, poručuju Ana Perić, Anja Stojkić, Dijana Perić te Nives Martinović kao organizatorice ovog događaja.

U sklopu Festivala ove godine su pored sajamskog dela, posetioci imali priliku da učestvujui i na okruglim stolovima koji su se bavili problematikom sa kojom se susreću modni stvaraoci BiH, kao i o registrovanju vlastitog obrta u BiH. Još jedna novost su i interaktivne radionice kroz tokom kojih su posetioci imali priliku od kreARTivaca nauče razne tehnike izrade nakita, oslikavanja platna i sl.

“Foto vizuali su nastali jedno poslijepodne u Galeriji Aluminij u Mostaru koje smo proveli s našim modelima pred stručnim foto objektivom Antonia Radića. Naime, zajedno s fantastičnom i uvijek motivirajućom gospođom Ljiljanom Rajković, nasmijanim sestrama blizankama Mateom i Nikolinom Šantić, našim malim kraljevićem Karlom i Dorom Smiljanić, nastali su vizuali za koje s punim pravom možemo reći da govore više od tisuću riječi i koji, što je najvažnije, predstavljaju samu bit kreARTive. Predstavljaju MODAMO.kreARTivu kao život, osmijeh i budućnost domaće kreARTivne scene.” – zaključile su organizatorke predstavivši tri vizuala koji prate ovaj Festival.

Ako ste među onima koji uživaju u lepim stvarima, bilo da se radi o odeći, fantastičnom nakitu, zanimljivim torbicama ili umetninama, i ako ste u mogućnosti 13. i 14.10.2012. doputovati do Mostara svakako posjetite Festival dizajna i umjetnosti MODAMO.kreARTiva i priuštite si jedan novi dizajnerski komad u potpisu naših komšija!

 


Dubravka Dodig
je devojka sa velikim snovima i još većim ciljem da ih pretvori u relanost. Zaljubljenik u crveni lak i visoke potpetice. Kreator sopstvenog sveta koji smatra da stil nema veza sa pukim praćenjem trendova već da je rezulat svesnosti sebe i sposobnosti da u modnom metežu pronađemo ono što će našu posebnost učiniti još posebnijom. lovestylemagic | na twitter-u | facebook-u | tema: najnovije vesti | tagovi: ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “MODAMO.kreARTiva – Festival dizajna i umetnosti”


« Twerk

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook