Milan Vukmirović

dana Sep4 2012

Kako opisati Milana Vukmirovića?

Kao čoveka od stila, sjajnog fotografa ili odličnog dizajnera?

U svakom slučaju, ako za Milana niste čuli, što nikako nije čudno, shodno tome da se ne eksponira na ovim prostorima ali ni u svetu previše, teško je svesti njegovu preokupaciju pod jednu.

Jedan bloger najbliže je pokušao da opiše Milana parolom da kada bi Benjamin Franklin bio živ danas i kada bi imao interesovanje za modu i uopšte umetnost, najviše bi ličio na jednog Milana Vukmirovića.

Vrlo svestran, uvek odlično stilizovan, ambiciozan ali nikako gord, Milan(42), inače Srbin rođen u Parizu, živi na relaciji Pariz-Milano-Miami s tim da ga sve više možemo sresti i na azijskom tlu.

Doskorašnji kreativni direktor italijanskog luksuznog brenda Trussardi, pre kojeg je radio i za Tom Forda, Gucci i Jill Sandera, proslavio se i kao modni fotograf, radeći editorijale za Armani, Lacoste, Hugo Boss i mnoge druge marke.

Svoj talenat za fotografije iskoristio je i za magazin  ”L’Officiel Hommes”, koji je pokrenuo 2005.godine.

Pre uredništva, Milan koji je od početka imao istančan ukus za modu, radio je i kao bayer te ga je Pariz upoznao kao jednog od ljudi koji su pomogli da se 1997.godine otvori butik ”Collete” koji je bio a i ostao jedan od prvih pariskih luksuznih butika gde ste mogli da pazarite samo najpoznatije svetske brendove.

Podstaknut uspehom ovog butika gde je suvlasnik,Vukmirović je pre neku godinu otvorio zajedno sa prijateljima bitik ”Webster” u Majamiju za koji je uradio i celokupan enterijer te se oprobao i u ovoj sferi.

Frederic Dechnik, Laure Heriard i Milan Vukmirović

Uvek u pokretu i nekom novom projektu, krajem prošle godine Milan je pokrenuo magazin ”Fashion for Men” a korejski brend ”Boon the Shop”, postavio ga je za kreativnog direktora.

Korejsku avanturu, Vukmarović opisuje kao vrlo zanimljivu jer ga je cela Koreja o kojoj nije znao ništa, a pogotovo ništa o njenoj modnoj sceni, podsetila na Tokio od pre 15 godina, sa fantastičnom energijom, arhitekturom i lifestylom.

Koliko je Milan bio idealan za ovu funkciju, najviše govori izgled Boon the Shop butika u Seulu koji odiše jednim Webster sofisticiranim, elegantnim ali modernim enterijerom!

Boon the Shop store u Seulu

Van profesionalnih obaveza, Milana najviše možemo da sretnemo pred objektivom Tommy Ton-a i Scott Schuman-a, poznatih fotografa koji obožavaju da isprate stil Vukmirovića, za koji obojica tvrde da je jedan od najboljih kada je upitanju muški street runaway style.

Mi se sa njima apsolutno slažemo, te vas ostavljamo sa nekoliko njihovih odabranih fotografija sa uzdahom ohlalala.

photo credit:

style.com/webster/sartorialist


Ana Dodig
je veliki hedonista.Zaljubljenik u film,muziku i ples. Voli proleće,jutarnju kafu a najviše od svega, more! Koliko god se trudila da racionalno ide kroz život, kreativna crta je stalno vuče ka snovima i u visine. Uverena je da uspeh leži u svima nama, samo ako verujemo u sebe! Zato,keep ur head up and heart strong! kafenisanje i ostalo | na twitter-u | facebook-u | tema: ličnosti | tagovi: , , , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Milan Vukmirović”


« Hrvatski dizajn spreman za put preko okeana

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook