Milan loves fashion

dana Nov12 2010

Milano voli modu” bio je naziv samog događaja, kao i zaštitni znak pod kojim su održane modne revije na ovogodišnjem fashion week-u u Milanu za sezonu proleće/leto 2011.

Kada su u pitanju velika imena, italijanska modna marka Prada koja je i otvorila nedelju mode, nastupila je sasvim drugačije i neočekivano. Skromna žena i ona koju čine sretnom male stvari, više nije lajtmotiv ovog popularnog brenda. Sasvim suprotno, dominantan latinoamerički stil jarkih i veselih boja, uz elementa baroka, plus visoke potpetice, preporuka je sledeće leto.

Još jedno iznenađenje, jeste Gučijeva dominantna i eksecentrična žena, predstavljena na način nespojivih stilova, od luksuznog, preko klasičnog ka hipi stilu. Dok, prefiljena i sofisticirana, jeste dama obučena po savetu  Roberta Kavalija. Svoju novu kolekciju poznati dizajner definiše kao jednu od hipoteza ženske istorije, koju predstavlja sama žena i njena senzualnost. Ležerne kombinacije suklje i košulje, kao i haljine u tonovima bež ili svetlo braon boje dekorisane su printovima u formi krokodila ili pitona. Trasparantnim materijalima dominiraju uglavnom čipka i rese.

S druge strane, retro modni stilovi, svakako su uvek šik. Ovoga puta Mark Džejkobs, specijalno za Luj Vitona kreirao je kolekciju koja vraća u modu ženu iz 50-ih godina, onu ženstvenu i  klasičnu. Takođe modna kuća Roko Baroko, inspirisana je retro stilom, dok motive za svoju novu kolekciju pronalazi u dalekoj Africi.  Nežne boje peska, motivi iz prirode, tribali, kao i printovi sa šarama leoprada dominanti su elementi outfit-a za dnevnu varijantu. Dok se večernja haljina ističe svojim otvorenim dekolteom koga krase velike ruže, čipka ili ručni vez.

Još jedan od protagonista koji poziva na prošlost, jeste svakako i kolekcija Misonija, inspirisana dalekim i misterioznim orijentom. Dok su veliki  šeširi u formi kvadrata nezaobilazni aksesor za sledeće leto, prugice i šare kao dezeni ostaju i dalje zaštitni simbol ovog brenda.  Naglašene boje, čak i one floroscentne, kao i vezovi obogaćeni perlama ili resama podesćaju na mladu damu 80-ih godina, uvek spremnu za avanturu.

Nova linija modne kuće Đan Franko Fere,  naizgled podesća na isprekidani ritam đez muzike. Precizne i čiste linije koje slede telo i njegove pokrete, jesu glavna karakteristika čitave kolekcije. Bela, crna i boja kože su sveprisutne kao i njihove kombinacije. Koža kao apsolutno iskorišćeni materijal  je zaštitnik brenda. Za dan, žena po savetu modnih dizajnera čuvene modne kuće Fere, Tomasa Akvilana i Roberta Rimondija nosiće kratku skunju sa džepovima ili uske pantalone sa visokim strukom i obaveznoi ustručen mantil. Dok večernja varijanta, stavlja akcenat na  elegantnoj haljini sa draguljima, i nezaobilaznoj kratkoj crnoj ili beloj klasičnoj haljini.

Nešto drugačije i uvek preporučljivo jeste cheap&chic kolekcija koju donosi Moskino, a koja će obradovati svaku ženu. Ona je vesela, šarena i zabavna. Eksplozija boja od žute do zelene, preko plave i ružičaste, prisutna je u svakoj varijanti. Cvetni dezeni, romboidi ili karer na lepršavim haljinama, letnjim džemperima i šorcevima.

Kada su u pitanju najtopliji dani, kolekcija kupaćih kostima  modne marke Parah biće u znaku zavodljive i senzulane žene. Crna boja, u kombinaciji sa belom ili jarkim bojama, apsolutni je hit. Nezaboravan detalj uz kostim jeste naglašen nakit kao što su  glomazne narukvice, teške ogrlice i viseće minđuše.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Milan loves fashion”


« Ivana Pilja

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook