Mikser raspisuje međunarodni konkurs – “Get real!”

dana Feb16 2012

Posle šest godina rada na otkrivanju i promovisanju mladih talenata na polju dizajna u Srbiji, Balkanu, a nedavno i na međunarodnoj sceni, kulturna organizacija MIKSER se odlučila za novi značajan korak u podršci inovativnih dizajnerskih ideja – pokretanje sopstvene proizvodnje pod nazivom „Mikser Design“, sa dve proizvodne linije „Ghost“ i „Young Balkan Designers“.

U to ime pozivaju sve mlade dizajnere da se priključe ovogodišnjem kokursu čiji slogan glasi “GET REAL!” (Budi realan!). “GET REAL!” predstavlja poziv dizajnerima da preuzmu svoj deo odgovornosti, da odgovore na društvene izazove i ekonomska ograničenja i prihvate ih kao inspiraciju za rešenja koja otvaraju nove mogućnosti u turbulentnim vremenima.

Nameštaj, rasveta, elementi  enterijera i novi materijali nastali reciklažom koji nude inovativna, ali pre svega racionalna rešenja svakodnevnih problemapri čemu se ocenjuju inovativnosti i unapređenje kvaliteta savremenog života, egronimija, racionalnost troškova proizvodnje, i proizvodni proces koji ne ugrožava životnu sredinu.
Odabrani projekti u prvom krugu konkursa biće deo centralne izložbe talenata pod nazivom Ghost Project, u okviru Mikser festivala, koji se održava u Beogradskom kreativnom kvartu Savamala, od 25. maja do 2. juna, 2012. godine. Tokom 9 dana festivala, žiri Miksera kojim predsedava priznati industrijski dizajner Konstantin Grčić će odabrati projekte koji će se proizvesti pod novom nezavisnom etiketom „Mikser Design“.
Dizjaneri iz Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Mađarske, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Slovenije i Srbije mogu da konkurišu za regionalnu kolekciju „Young Balkan Designers“. Pobednici svih zemalja su kvalifikovani za međunarodnu kolekciju „Ghost Project“.
Međunarodni konkurs je otvoren od 15. februara do 31. marta 2012. godine za dizajnere do 35 godina starosti, iz celog sveta. U 2011. godini na konkurs Ghost Project i Young Balkan Designers se prijavilo 584 mlada dizajnera iz 35 zemalja. Prijave na konkurs se vrše putem online formulara Ghost Project 2012 koje se može popuniti OVDE.

Konkurs je otvoren od 15. februara do 31. marta 2012.


Dubravka Dodig
je devojka sa velikim snovima i još većim ciljem da ih pretvori u relanost. Zaljubljenik u crveni lak i visoke potpetice. Kreator sopstvenog sveta koji smatra da stil nema veza sa pukim praćenjem trendova već da je rezulat svesnosti sebe i sposobnosti da u modnom metežu pronađemo ono što će našu posebnost učiniti još posebnijom. lovestylemagic | na twitter-u | facebook-u | tema: najnovije vesti | tagovi: , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Mikser raspisuje međunarodni konkurs – “Get real!””


« Pitajte stilistu: Kako nositi džemper kratkih rukava?

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook