Mikser festival 2017. ponovo u silosima!

dana Mar5 2017

Mikser festival donosi vest koja će obradovati vernu publiku! Deveto izdanje najvećeg regionalnog festivala kreativnosti održaće se od 25. do 28. maja na mestu na kome je sve i počelo – u silosima nekadašnjeg Žitomlina na donjem Dorćolu, pod autobiografskim sloganom “MIGRACIJE”.  Omiljena lokacija publike Mikser festivala na donjem Dorćolu ponovo će ugostiti veliki broj vrhunskih imena iz oblasti arhitekture i dizajna, urbanog razvoja i planiranja, stručnjake novih tehonologija, angažovane umetnike i muzičare iz regiona i sveta.

Mikser festival 2017 fokusiraće se na uspostavljanje novih odnosa između urbane sredine, društva, umetnosti, prirode i tehnologije, iz čega prostiču četiri glavne teme festivala – MIGRACIJE, OBRAZOVANJE U POKRETU, FABRIKE KULTURE, PRIRODA GRADA – koje  ujedno reflektuju najaktuelnije izazove sa kojima se unutar srpskog društvenog i kulturnog obrasca suočava i sama organizacija Mikser.

Četiri ključne programske teme obrađuju se kroz sve segmente festivala već poznate publici: Mikser Talks, Pitanja grada, Dizajn, Vizuelne umetnosti, Edu zona, Mikser Kids, Kino Mikser i Mikser Music.

Poseban novitet ovogodišnjeg festivala biće i četvorodnevni kreativni kamp koji će pod sloganom “Hakovanje budućnosti” okupiti mlade kreativce  iz Srbije, Balkana i Evrope oko interdisciplinarnog timskog rešavanja aktuelnih društvenih problema uz pomoć kreativnog načina razmišljanja i savremenih tehnologija.

Iz Mikser organizacije napominju da je prethodno najavljena lokacija festivala i potencijalno nova lokacija preseljenja Mikser House-a na donji Dorćol – fabrika IMK Industrija metalnih konstrukcija Beograd – otkazana zbog stečajne procudere koja je iznenadno ubrzana, te se prodaja kompleksa očekuje već za par meseci, ne ostavljajući prostor organizaciji Mikser da predstavi scenario očuvanja ovog industrijskog kompleksa od neizbežne sudbine- izgradnja još jednog tržnog centra ili poslovnog  kompleksa.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Mikser festival 2017. ponovo u silosima!”


« Kosta Jakić i Catho Veltjen u Mikser House-u!

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook