Mikser festival 2012

dana May22 2012

9 dana, 120 projekata, 100 autora, 2500 učesnika, 50 zemalja, 11 hektara, 40 objekata i 70 lokacija!

Kako vam sve to zvuči?

Jedan od najvećih kreativnih festivala u regiji, Mikser festival nam se polako približava.Na održanoj konferenciji za medije, predstavljen je program ovogodišnjeg festivala koji će se u periodu od 25.maja pa do 02.juna održati na novoj, ali jednako zanimljivoj lokaciji, Savamali.

Verni posetioci, ove već sada tradicionalne manifestacije imaće priliku da vide jedan kompleksan ali kreativan program u čijem će se fokusu naći revitalizacija same Savamale, koja već godinama biva prepuštena vremenu i zaboravu!

Tokom 9 dana, koliko će festival trajati, bićemo u prilici da vidimo projekte iz oblasti arhitekture, urbanizma, vizuelnih umetnosti i dizajna, sa akcentom na interaktivnosti, intervencijama u javnom prostoru, radionicama kao i perfomansima.

Posebnu draž ovog Miksera činiće sam prostor Savamale.Ipak najfrekventnije i ključne lokacije ovog Miksera, verujemo biće prelepa ali nažalost godinama unazad, oronula zgrada Beogradske zadruge kao i Mikser House koji se već pokazao kao zanimljivo mesto za izložbe, revije i sl.

Zgrada Beogradske zadruge, poslužiće ne samo kao kulisa, već i kao akter za tri kustoske izložbe savremene umetnosti, čiji će se učesnici na posredan ili neposredan način baviti prirodom samog zdanja, jedne od najlepših zgrada našeg glavnog grada.

Iz programa koji je vrlo bogat, izdvajamo za vas postavku kustoskinje Dušice Dražić, ”Brisani prostor“, zatim radionicu i predavanje menadžera u kulturi Glena Vajsa u okviru konferencije ” Otvoreni kurs“, tu je opet i međunarodna smotra industrijskog dizajna ” Ghost project” koja će nam predstaviti 104 prototipa, koje je odabrao tim na čelu sa svetskim dizajnerom Konstatinom Grčićem.

Projekat koji je nastao upravo iz Ghost projekta, regionalni konkurs “Young Balkan Designers” zauzeće i ove godine deo programa koji savetujemo da posetite jer ćete biti u prilici da na jednom mestu, vidite najbolje što lokalna dizajn scena može u ovom momentu da ponudi.

Expo highlight zona pod glavnim sponzorstvom Gorenje kompanije, ovaj put biće upriličena u Mikser House, tokom pet festivalskih dana (25/30.maj) od 17h pa do 23h.

Ovaj uvek izuzetno posećen program Mikser festivala, kao i prethodnih godina imaće za epicentar predstavljanje kompanija iz Srbije i sveta sa akcentom na inovativne dizajnirane predmete. 

Zanimljiv za posetu čini se i projekat “Urbane transformacije“, gde ćemo biti u prilici da čujemo istaknute stručnjake koji su učestvovali u transformaciji devastiranih gradskih četvrti širom planete, sa idejom da se u saradnji sa lokalnom zajednicom, osmisli strategija za revitalizaciju Savamale, kako bi nekadašnji društveni i kulturni centar Beograda vratio svoj stari sjaj.

Mikser festival i ovaj put ispratiće kvalitetan muzički program koji će se odvijati na nekoliko Savamala lokacija.

Tako će fanovi Lollobrigide, Goribora i mnogih drugih biti u prilici da uživaju u njihovim nastupima tokom svih 9  dana festivala.Posebno zanimljivim dojmi se već sada 27.maj kada će u Mikser House biti upriličeno Jazz veče sa nastupima Berkli stipendista!

Kako je sve ovo, samo deo celokupnog programa, savetujemo vas da svakako posetite mikser.rs i saznate više o festivalu i tačnoj satnici.

do tada, vidimo se na Mikseru!


Ana Dodig
je veliki hedonista.Zaljubljenik u film,muziku i ples. Voli proleće,jutarnju kafu a najviše od svega, more! Koliko god se trudila da racionalno ide kroz život, kreativna crta je stalno vuče ka snovima i u visine. Uverena je da uspeh leži u svima nama, samo ako verujemo u sebe! Zato,keep ur head up and heart strong! kafenisanje i ostalo | na twitter-u | facebook-u | tema: najnovije vesti | tagovi: ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Mikser festival 2012”


« Urban Forest – Srbija

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook