MI DECA SA STANICE ZOO za kraj omladinske pozorišne sezone u DOB-u

dana May15 2018

Studio Centar Dom omladine Beograda će u sredu 16. maja, zatvoriti još jednu izuzetno uspešnu pozorišnu sezonu namenjenu mladoj publici, igranjem pozorišne predstave “MI DECA SA STANICE ZOO”, koja će te večeri biti odigrana jubilarni 50. i ujedno poslednji put.

Predstava “Mi deca sa stanice Zoo”, koja je rađena po istoimenom romanu Kristijane F., premijerno je izvedena u martu 2010. godine u saradnjii sa Centrom za prevenciju narkomanije, a uz podršku Sekretarijata za kulturu grada Beograda. Do danas ju je videlo više od 11.000 tinejdžera, a igrana je i povodom Svetskog dana borbe protiv narkomanije u organizaciji UNICEF-a i kancelarije Evropske komisije u Beogradu. Predstava je 2010. godine učestvovala na Internacionalnom pozorišnom festivalu u Nemačkoj.  Tokom prethodnih osam godina gostovala u više od 10 gradova u Srbiji. Od premijere do danas, u predstavi je igralo 46 izuzetno talentovanih mladih ljudi, od kojih su neki sada već studenti glume na beogradskim akademijama. Svoje 50. i poslednje igranje, imaće u sredu 16. maja, u Velikoj sali Doma omladine Beograda sa početkom u 20 časova. Ulaznice su u prodaji na svim prodajnim mestima Eventima, a za organizovane i školske posete, odobren je dodatni popust.

Ovim izvođenjem biće završena još jedna pozorišna sezona namenjena mladima, koju su Studio Centar i Dom omladine Beograda započeli u maju prošle godine. Na redovnom reperotaru, svakog meseca, nalazile su se predstave: “Dnevnik Ane Frank”, “Sve je to Rock’n’Roll”, “Rijaliti Škola”, “Deca na internetu 2”, “Otuđenje”, kao i već pomenuta, “Mi deca sa stanice Zoo”. Sve predstave bile su apsolutni hit za učenike beogradskih osnovnih i srednjih škola. Brze, dinamične, napete, prilagođene uzrastu tinejdžera, sa jasnom edukativnom porukom, govoreći o aktuelnim problemima mladih, predstave je u prethodnih godinu dana videlo više od 5.000 gledalaca, pretežno tinejdžera, a odigrane su ukupno 31 put. Dom omladine Beograda i Studio Centar će i u narednoj sezoni nastaviti realizaciju pozorišnog repertoara za mlade. Pored starih naslova, za sledeću sezonu najavljujemo i dve nove premijere, od kojih će prva biti predstava “Borilački klub”, rađena po istoimenoj knjizi Čaka Palahnjuka, a baviće se problemom vršnjačkog nasilja i huliganizma.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “MI DECA SA STANICE ZOO za kraj omladinske pozorišne sezone u DOB-u”


« Svečano zatvoren 11. Beldocs

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook