Mesec zimskih bajki ispred Geozavoda

dana Feb3 2018

Mališani, ali i odrasli ljubitelji narodnih umotvorina, imaće priliku da tokom februara uživaju u besplatnoj manifestaciji „Magične zimske bajke“, koju organizuje kompanija Belgrade Waterfront u saradnji sa Soko Štarkom. Glumci će ispred zgrade Geozavoda u Karađorđevoj ulici kroz svakodnevno čitanje srpskih narodnih priča i bajki braće Grim oživeti junake koji su mnogima obeležili detinjstvo, i uz pomoć najlepše proze povesti posetioce u svet mašte.

Manifestacija će biti otvorena u ponedeljak, 5. februara, u 17 časova, koncertom grupe Vocal 5 i Aleksandra Radiševića sa učenicima. Nakon toga, biće priređen i ulični performans teatra Mimart, kao i nastup mađioničara, a za 18 časova zakazana je prva bajka – „Devojka brža od konja“.

Svakog narednog dana do kraja februara, najmlađima će se kroz najzanimljivije priče približiti bogato srpsko narodno stvaralaštvo u autentičnom ambijentu drvene kućice okružene klupama, pravoj pozornici za pripovedanja iz davnih vremena.

Neke od bajki u kojima će posetioci moći da uživaju su „Nemušti jezik“, „Čardak ni na nebu ni na zemlji“ i „Aždaja i carev sin“, a u okviru manifestacije biće organizovane i kreativne i muzičke radionice, kao i lutkarske predstave i opere za decu. Mališani će biti u prilici da sami prave poklone, ukrase, magnete i čestitke za najdraže, ali i da uživaju u zanimljivim aktivnostima poput „Zida željica“, gde će moći da upisuju svoje želje, kao i popularnom face painting-u.

Pozivamo sve zainteresovane građane dobre volje da donesu dečije knjige koje im više nisu potrebne. Ove knjige biće donirane Društvu za cerebralnu i dečiju paralizu iz Ivanjice.

Stalna postavka glumaca učiniće februar ispred Geozavoda najzabavnijim mesecom, a tu će biti i specijalni gosti – horovi muzičkih i osnovnih škola, žongleri, mađioničari, akrobate i klovnovi.

Da uživanje i maštanje uz bajke bude što slađe pobrinuće se Soko Štark, čije će čokoladice „Najlepše željice“ moći da se probaju na licu mesta. Uz to, Soko Štark je pripremio i dodatna slatka iznenađenja za sve posetioce.

Program možete pogledati OVDE.


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji | tagovi: , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Mesec zimskih bajki ispred Geozavoda”


« Revolve: Koji tip haljine vam najviše odgovara?

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook