Maybelline fashion selection, drugi dan

dana Apr1 2012

Drugog dana 20. Maybelline Fashion Selection-a održane su revije brenda ID Esoteric Dragane Grnčarski i Isidore Bjelice, modne kuće Passage, dizajnerke Katarine Petrović, mlade dizajnerke Branislave Joke, kao i gostiju iz Makedonije Nebojše Toleskog i Meri Radončić.

Dragana Grnčarski i Isidora Bjelica prikazale su kolekciju dekomponovanih haljina “Sexy Deconstruction”. Vođene idejom da je moda duhovnost koja se nosi, Dragana i Isidora stvorile su garderobu koja služi savremenoj ženi čiji život u toku dana zahteva da uz minimalan potez ruke dobije od jedne haljine-drugu.

Modna kuća “Passage” prikazala je kolekciju “Story of a ballerina”, koju karakterišu blage, zemljane boje, svetli tonovi i prozirne strukture. Sloboda pokreta, harmonija i sklad koji karakterišu balet spontano se prenose u modele koji su romantični, ženstveni i svedeniji nego inače.

Katarina Petrović prikazala je kolekciju „Diversity“, u čijoj su osnovi jakne i sakoi, napravljeni od prirodnih materijala. Najzastupljenija je bela boja brižljivo biranih materijala, obogaćena srebrnkastim detaljima i nijansama.

Najnovija kolekcija makedonskog dizajnera Nebojše Toleskog inspirisana je ženom. Bazična inspiracija  je cvet, koji se vidi u krojevima.

Meri Radončić prikazala je kolekciju za koju je inicijalni impuls za nastanak aplikacija patchwork tehnike,viđena očima dizajnerke i modifikovana u njenom estetskom senzibilitetu, a sve sa ciljem da se iskoriste ostaci svile iz prethodnih kolekcija.

Kolekcija mlade kreatorke Branislave Joke daje još jedan dokaz da crno ostavlja neiscrpne mogućnosti kombinovanja. Spoj agresivnih, upadljivih detalja sa diskretnom, crnom osnovom daje vesele, a istovremeno ozbiljne, nosive modele.


Titina Miltenović
je diplomirani filolog, arhitektonski tehničar, balerina, ilustrator i glumica sa vrlo širokom interesnom sferom i vrlo britkim umom ;) ali vrlo lenja kad se radi o stvarima koje je ne zanimaju. Veliki je zaljubljenik u modu i povremeni stanovnik Pariza. Volela bi da vidi svet...korak po korak.Autor je modnog bloga Chez Titina Chez Titina | na twitter-u | facebook-u | tema: Belgrade Fashion Week, modne revije | tagovi: ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Maybelline fashion selection, drugi dan”


« Berlin

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook