Marina Mićanović u humanitarnom projektu za obnovu srpske crkve u Njujorku

dana Mar24 2017

Modna dizajnerka Marina Mićanović svoju novu kolekciju će predstaviti 24. aprila u Njujorku. To je njeno treće predstavljanje u ovom svetskom modnom centru. Naime, nakon dva izuzetno zapažena učešća na Njujorškoj nedelji mode, stigao je poziv za novu reviju. Ovoga puta njena revija biće održana sa humanitarnim ciljem, a to je obnova crkve Sveti Sava u Njujorku koja je izgorela u požaru prošle godine. Ovo prelepo zdanje bilo je jedno od značajnih obeležja grada, pu su se oko njegove obnove okupili, ne samo predstavnici srpske zajednice, nego i drugi stanovnici Njujorka.

Bila sam potresena i šokirana kada sam čula vest o požaru koji je uništio crkvu. Kada mi je upućen poziv da učestvujem na humanitarnoj reviji sa još nekolicinom mojih inostranih kolega, ni trenutka se nisam razmišljala. Iako sam već imala planove za april koji su se odnosili na moju reviju u Portugalu, sve sam to otkazala i prolongirala. Nadam se da će ljudi u velikom broju podržati ovu akciju. Kolekcija je spremna, dorađujem neke finese i uskoro pakujem kofere i krećem put Njujorka. Otići ću desetak dana pre revije jer ću obaviti i fotografisanje modnog editorijala” – objašnjava Marina Mićanović.  

Revija će biti održana u ekskluzivnom prostoru Domenico Vacca na Menhetnu, a po njenom završetku biće održana tiha aukcija gde će se sakupljati sredstva za obnovu crkve Sveti Sava. Ovom događaju su podršku pružile i brojne čuvene kompanije, među kojima su Estee Lauder, Calvin Klein, Bloomingdales…

U novoj kolekciji Marine Mićanović dominiraju bela, crna i roze boja. Materijali su prirodni, a najviše je zastupljena svila. Modele odlikuju elegancija i pročišćene forme, ležernost, lepršavost i mekoća. Prisutni su geometrijski detalji karakteristični za Marinu Mićanović, kao i kombinacija nežnih i mekanih materijala sa kožnim aplikacijama. Takvi kontrasti su Marinin prepoznatljiv vid komunikacije kroz modno stvaranje.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Marina Mićanović u humanitarnom projektu za obnovu srpske crkve u Njujorku”


« Jedan od osnivača berlinske tehno scene – DIMITRI HEGEMAN – na Resonate festivalu

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook