Marica Pažanin – pobednica Dreft Next Generation takmičenja

dana Nov29 2012

Posljednjeg dana Dreft Fashion Weeka Zagreb, na promotivnom korneru Drefta predstavljen je novi pobjednik modnog takmičenja Dreft Next Generation. Radi se o mladoj dizajnerki Marici Pažanin iz Splita čije su skice osvojile najviše glasova stručnog žirija koji je prepoznao talenat i perspektivnost ove studentkinje prve godine tekstilnog i modnog dizajna na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu.

Kao pobednica drugog po redu održanog modnog natječaja Dreft Next Generation, Marica je osvojila poklon ček u iznosu od 1000 eura namenjen za izradu kolekcije prema nagrađenim skicama koja će biti prikazana na sljedećem DFWZ-u u maju 2013. godine.

Od ukupno 32 prijavljena takmičara, u finalu se našlo pet mladih dizajnera i dizajnerskih dvojaca koji su tokom javnog glasanja na portalu Wall.hr u periodu od 3. do 22. novembra osvojili najviše glasova, a o konačnom pobedniku između finalista odlučio je stručni žiri.

Finalisti Ana Marija Klak i Dorotea Gregurić, Kristina Ivković, Marko Marić i Marija Nakir, Nevenka Buzov i Josipa Fajdetić pokazali su zavidan talent i kreativnost i tako otežali posao stručnom žiriju. Ipak, neko mora pobediti pa je tako žiri u sastavu: Sarah Josipović – direktor DFWZ-a, Mirta Bazjek – Proglas komunikacije, Katarina Štimac – P&G, dizajner Toni Rico, prošlogodišnji pobednik Manuel Maligec i novinarka Budi.in-a Mija Dropuljić odabrao Maricu upravo zbog njene celovite kolekcije, zaokružene i povezane od početka do kraja.

Modno takmičenje Dreft Next Generation jedna je od aktivnosti koju Dreft po drugi put zaredom održava u susret modnog događaja Dreft Fashion Weeka Zagreb.Takmičenje  je namenjeno svim mladim i neafirmiranim modnim dizajnerima, a ove sezone je trajao od 10. do 31. oktobra do kada su svi zainteresovani mladi dizajneri bili pozvani da osmisle i pošalju skice modela svoje kolekcije za sezonu jesen/zima 2013 na temu Dreft Black.

Marica Pažanin, nova pobednica DNG-a nakon proglašenja nije krila svoje oduševljenje: „Vrlo sam uzbuđena što sam baš ja pobednica ovog modnog takmičenja. Dreft Fashion Week Zagreb vodeći je hrvatski modni događaj i čast mi je što ću i ja imati priliku predstaviti svoju kolekciju u maju sledeće godine. Hvala stručnom žiriju što je prepoznao moju kolekciju, kao i svima koji su tokom glasanja odlučili baš meni dati svoj glas.“

Ovim takmičenjem Dreft nastavlja podržavati mlade dizajnere kao i prethodnih sezona. Tako je na ovosezonskom DFWZ-u, prvi pobednik takmičenja DNG Manuel Maligec predstavio nagrađenu kolekciju „Baptism“. Pre toga, Dreft je organizovao i trodnevnu radionicu na Tekstilno-tehnološkom fakultetu pod vođstvom poznatog londonskog dizajnera i profesora i prjatelja Dreft FashionWeek-a, Luisa de Gamme te izradu i prezentaciju Dreft Capsule kolekcija mladih dizajnerki Martine Sporiš i Jelene Aleksić.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Marica Pažanin – pobednica Dreft Next Generation takmičenja”


« Sa Dušanom Vulovićem o konferenciji Packtivity

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook