Manuelov modni Baptism

dana Dec10 2012

Manuel Maliceg, pobednik prethodnog Dreft Fashion Weeka u Zagrebu ovog novembra predstavio je i oživeo svoju pobedničku kolekciju koja nosi simoličan naziv Baptism.

Jačina i lepota ove kolekcije privukle su našu pažnju zbog čega smo rešili da upoznamo ovog talentovanog mladog dizajnera iz Zagreba i predstavimo vam njegov rad.

MODEL: Anita Dujić
PHOTO: Goran Matijašec
HAIR: Ivica Palinić
MAKE-UP: Žana Kožul

Čestitamo na odličnoj kolekciji! Da li su se slegli utisci?

M.M. Hvala. Jesu, utisci su se jako brzo slegli jer me je dočekalo mnogo fakultetskih obveza. Svakoga dana me nešto ponovno podsjeti na kolekciju tako da me još uvijek drži lagana euforija i tjera na razmišljanje o sljedećoj, nadam se, još boljoj kolekciji.

Hajde da se vratimo na sam početak i trenutak kada si u maju ove godine proglašen za pobednika DFWZ. Sve kockice su se složile i dobio si priliku da oživiš svoje skice. Šta je prvo što si uradio?

M.M. što sam bio izuzetno sretan preplavio me je i osjećaj straha. Poznavajući sebe i svoj perfekcionizam, znao sam da je ispred mene veliki posao i da neću dozvoliti da moja kolekcija bude još jedna amaterska u nizu. Tako da je nužno bilo razraditi plan i sve organizirati.

Kolekcija nosi naziv „Baptism“. Rekla bih da je to odličan i veoma prikladan naziv za ulazak u svet modnog dizajna. Šta se sve krije iza naziva kolekcije?

M.M. što je noseća pjesma kolekcije bila „Baptism“ benda Crystal Castles-a, naziv odgovara upravo onome što svi naslućuju- svojevrsno modno krštenje, odnosno ulazak u modni svijet.

Kako bi u tri reči opisao kolekciju „Baptism“?

M.M. Minimalističko, ženstveno i strukturalno.

Kakva je žena za koju kreiraš?

M.M. Nazovimo ju MANI žena. Ona nikada nije neprimjetna, nije sterilna, ona manifestira moć, ona je pomalo dekadentna, a opet vrlo elegantna i ženstvena.

Kako su protekle pripreme i u čemu si najviše uživao?

M.M. Moram priznati da sam i sam sebe iznenadio kako sam kroz cijeli proces bio smiren i opušten što i nije baš uobičajeno za mene. Obično sam ja taj koji diže paniku i oko najmanjeg problema. Najdraži trenuci su mi oni kada kolekciju privodim kraju i kada ju stavljam na manekenke. Roba dobiva potpuno novu dimenziju i tek onda znate jeste li uspjeli ostvariti svoju ideju.

Kada su se sabrali utisci i kada je prošlo nekoliko dana od same revije, reci nam da li su rekcije publike zadovoljile tvoja očekivanja?

Naravno da jesu. Kada sam izrađivao kolekciju nisam pomišljao da će kolekcija izazvati toliko velike i pozitivne reakcije što kod publike što kod modne sturke pa niti da ću davati intervju za vaš portal.

Omiljeni dizajner i inspiracija su ti…

M.M. Inspiraciju mogu pronaći bilo gdje, u staroj knjizi, u tkanini, u umjetnosti, u ljudima koji me okružuju… Uglavnom je pronalazim na mjestima gdje se osjećam ispunjeno, smireno, ugodno iako i potpuna suprotnost zna biti inspirativna.

Nemoguće je izdvojiti samo jednog, ali mogu nekoliko čiji rad cijenim i uvijek rado popratim: Iris Van Herpen, Riccardo Tisci za Givenchy, Johna Galliano,Thierry Mugler, Alexandre Vauthier zna često ugodno iznenaditi i nikad prežaljeni Alexander McQueen.

Da li u mislima ponekad odlutaš na neku od svetskih nedelja mode? Gde bi najradije prezentovao svoje kreacije?

M.M. Iako me po stilu svi smještaju u Milano ja sebe jednostavno vidim u New York-u.

Kakvi su tvoji dalji planovi?

Ima ih puno, ali za sada još ništa ne smijem otkriti. Ono čemu se posebno veselim jest kolekcija za jesen/zimu 2014.

I za kraj, reci nam gde zanteresovani mogu pronaći tvoje modele?

Sve informacije vezane uz kolekciju, zainteresirani mogu pronaći u sklopu bloga Fashion imperative ili slanjem maila na manibymanuel@gmail.com.


Dubravka Dodig
je devojka sa velikim snovima i još većim ciljem da ih pretvori u relanost. Zaljubljenik u crveni lak i visoke potpetice. Kreator sopstvenog sveta koji smatra da stil nema veza sa pukim praćenjem trendova već da je rezulat svesnosti sebe i sposobnosti da u modnom metežu pronađemo ono što će našu posebnost učiniti još posebnijom. lovestylemagic | na twitter-u | facebook-u | tema: lifestyle, ličnosti | tagovi: , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Manuelov modni Baptism”


« Osvojite tretman lica LAILAI

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook