Make up slavnih

dana Nov23 2010

Paolo Sfara  ( Paolo Sfarra) je neko ko čini izvesne osobe da se osećaju lepšim, iznad svega  poznate ličnosti iz sveta mode. Ovaj poznati make-up/hair artist sarađuje sa poznatom kozmetičkom kućom Šu Uemura ( Shu Uemura ) kao i sa  Helenom Rubištajn ( Helena Rubinstein) u Milanu, dok je personalni šminker za Dolče i Gabanu. Naravno, iskustvo koje je imao kroz saradnju sa Armanijem i Šanel, doveli su ga da se uvek nalazi u backstage-u tokom modnih revija Fendi, Iceberg, Skervino, Franki Morelo.

Na čemu radiš trenutno?
Trenutno sarađujem sa fotografima radi realizacije modnih kataloga na relaciji Italija-Francuska. Takođe u ovom periodu ima mnogo preyentacija, ali s uzbuđenjem čekamo januar i februar, vreme modnih revija i period mnogo zabavniji koji inspiriše. U tom periodu se tek razume koje su budući trendovi i kako publika reaguje na nove ideje.

Odakle ta strast za ovim poslom i koji su najvažniji momenti u tvojoj karijeri?
Oduvek sam bio faciniran modom, kada sam pohađao srednju školu počeo sam da sarađujem sa jednom milanksom agencijom kao booker i tada sam još počeo da kritikujem šminku i frizure modela u book katalozima. Jednog dana vlasnik agencije me je pitao zašto ne probam da završim make-up kurs. Od tada moj život je počeo da se menja i evo me, posle deset godina još uvek sam u ovom poslu.

Najavažniji momenti jesu oni posle par godina posla kada sam počeo saradnju sa važnim fotografima, modelima…biti blizu poznatih stilista, ili momenti kada si tražen od strane ljudi iz šou biznisa, to su svakako  najzanimljiviji događaji, nezaboravni. Mnogi od vas ne mogu ni zamisliti šta sve stoji iza posla jednog foto servisa. Svaki detalj se studira do najmanjih delova.

Šta je za tebe lepota?
Lepota je sve ono što me okružuje, ono što mi izaziva divne emocije, pozitivnu energiju…kada šminkam model činim ga lepšim ako uspem da poboljšam njegove osnovne crte, bez preterivanja.

Često si u kontaktu sa poznatim ličnostima, ko su modne ikone koje te inspirišu?
Žene koje mi inspirišu, iznad svega jesu ličnosti iz prošlosti. Recimo, period ’50-ih ili ’60-ih je bio fantastičan, karakterističan za negovanu ženu nepogrešivog stila, isto kada govorimo o šminci.

Tri nezaobilazna proizvoda makeup-a za svaku ženu?
Ono što ne sme nikako da nedostaje za jedan make-up d.o.c. jesu: puder koji osvežava ten, maskara za definisanje pogleda i naravno sjaj za usne. Ali, da bi koristili samo ove proizvode potrebno je da negujemo lice…dakle, čišćenje lica obavezno plus svakodnevno korišćenje antisolarane kreme.Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Make up slavnih”


« Super šik

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook