Majski dani knjige u Pančevu

dana May18 2017

Jubilarni, petnaesti Majski dani knjige, najznačajnija književna manifestacija u Pančevu, održaće se od 22. do 26. maja u organizaciji Gradske biblioteke Pančevo.

Ove godine, u želji da publiku nagrade za vernost i ljubav prema knjizi, na Majske dane knjige dolaze autori čiji je književni rad nagrađen visokim književnim priznanjima.

Tako ćemo prve večeri imati priliku da se družimo sa dobitnicima Evropske nagrade za književnost – Jelenom Lengold, Tatjanom Stupar Trifunović i Uglješom Šajtinac, druge večeri će se predstaviti dva pisca koji su za svoj rad u poslednje vreme dobili nekoliko značajnih priznanja (Berislav Blagojević i Enes Halilović), dok će gošća finalne večeri Majskih dana knjige biti Ivana Dimić, aktuelna dobitnica Ninove nagrade za roman godine.

Uporedo sa ovom manifestacijom biče obeležena i petnaestogodišnjica postojanja “Čitališta”, naučnog časopisa za teoriju i praksu bibliotekarstva. Tom prilikom biće dodeljeno i novoustanovljeno priznanje za izuzetan doprinos proučavanju istorije bibliotekarstva u Srbiji.

Ulaz na sve programe je besplatan.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Majski dani knjige u Pančevu”


« Novi trkački izazov na Kosutnjaku, 27. maja

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook