L’wren Scott, fall 2012

dana Mar9 2012

Kolekcija američke kreatorke L’Wren Scott pod nazivom Tea Time, prepuna je glamuroznih komada odeće koje je kreatorka smestila u Englesku u period između 1900. i Drugog svetskog rata.

Kako sama kaže: “Ne možete da mislite na Englesku, a da ne pomislite na princa. Htela sam da vratim suknje do kolena, mini suknje visokog struka.” Poznati je obožavaju jer slavi kult tela. U ovoj kolekciji koristila je prelepe plišane materijale i kombinovala ih sa formama koje ‘grle figuru’. Htela je da stvori opuštenu siluetu, istovremeno zadržavajući forme koje ‘grle telo’, da zadrži liniju struka, “L’Wren devojka uvek voli da istakne struk…” Fokusirala se na mešanje tekstura, sa akcentom na bogatstvo tkanine, bitna joj je raskoš materijala.

Glamurozna, seksi, misteriozna, nova modna aristokratija, pomalo dramatična, tako se može opisati ova kolekcija. Tanke svilene i plišane haljine, brokat, šifonske bluze, svilene mašne. Kreatorka je objasnila da je materijal toliko koštao da je morala da inače bogate ukrase svede na minimum. Inače, ovo je jedna od revija na koju je vrlo teško ući. Pre par sezona je brojala super elitnu grupu od 30-ak zvanica, dok danas ima čak oko 120 zvanica dovoljno srećnih da sede rame uz rame sa Mik Džegerom i Dafne Ginis.

L’Wren Scott je američka kreatorka, stilista i model, a najpoznatija je po dugoj vezi sa  Mik Džegerom. Prvu kolekciju pod nazivom Little Black Dress lansirala je 2006. Insistira na tome da je njena marka izgrađena na osnovu ideje o bezvremenom stilu, odbacujući koncept trendova kao nečega što je trenutno, u korist stvaranja raznovrsnih, klasičnih komada koji se mogu nositi u različitim okruženjima i na različite načine. Akcenat je na ženstvenoj silueti i raskošnim materijalima. Sva odeća se pravi u Italiji. Njene kolekcije su dostupne širom sveta, pa i u robnim kućama  Barneys i Harrods, a onlajn na Net-A-Porter.

Photo credit: vogue.com


Titina Miltenović
je diplomirani filolog, arhitektonski tehničar, balerina, ilustrator i glumica sa vrlo širokom interesnom sferom i vrlo britkim umom ;) ali vrlo lenja kad se radi o stvarima koje je ne zanimaju. Veliki je zaljubljenik u modu i povremeni stanovnik Pariza. Volela bi da vidi svet...korak po korak.Autor je modnog bloga Chez Titina Chez Titina | na twitter-u | facebook-u | tema: modne revije, new york fashion week | tagovi: , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “L’wren Scott, fall 2012”


« Zorana Stojanović

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook