Londonski duo

dana Mar23 2012

Od početka, jedan od retko hrabrih dizajnera koji je još tada, 1997. godine eksperimentisao sa ultra jakim floroscentnim bojama kako u dnevnim, casual kombinacijama tako i sa koktel, večernjim haljinama koje su postale njegova najsavršenija forma, ove godine slavi 15 godina rada.

Kolekcija kojom se Matthew Williamson predstavio za Fall 2012 na prohujaloj nedelji mode u Londonu, malo je svedenija što se tiče boja, nema pink, njegove omiljene pa ni floroscentne žute koju isto toliko voli.

Primetno je da se posvetio sada više materijalima i formi iako je u dugim, haljinama ostao veran svom dosadašnjem stilu, one su izgledale too simple, naspram ostalih kreacija.

Defile je započela neobična kombinacija zlatnih pantalona, organdin plavom majicom i bundom u plavo, žuto sivoj kombinaciji. Jedan futuristički izgled za superheroinu, neku novu Fej Danavej zašto da ne?

Vrlo efektno bilo je eksperimentisanje sa brokatom, kožom, organdinom i vunom kao i sa bojama, gde su npr. ledeno plave pantalone išle kao idiličan kontrast sa zlatnim blejzerom. Nespojivo sa spojivim, igra koja je najriskantija i najteža u modi, ovde je dala neke zanimljive predloge.

Iako potpuno različita, kolekcija Sicijlijanca, Antonio Berardia isto je ponudila jednu viziju futurističke lejdi.

Dizajner koji je poznat u modnim krugovima kao veliki modelar te da njegove pantalone kao i kaputi su skrojeni savršeno, ovaj put inspirisan rokoko skulpturom Giacomo Serpottom, uradio je nežnu kolekciju zaobljene forme, gde su samo poneki komadi, uglavnom kaputi i pantalone bili ravne, oštre forme.

Kolekcija je započela savršenom sivom haljinom, sečenom u struku, tako da se činilo da model nosi suknju i top a ne haljinu. Usledile su kreacije očito izvedene iz ove predstavljajući  ženu za koji je kreirana kolekcija, vrlo modernom, snažnom i inteligentnom.

Od materijala Berardi je najviše koristio svilu, bukle i lan a kod boja se zadržao najviše kod tirkizno plave, crne, sive i bronzano zlatne. Jedna nadasve vrlo moderna i elegantna linija.

photo credit vogue.it


Ana Dodig
je veliki hedonista.Zaljubljenik u film,muziku i ples. Voli proleće,jutarnju kafu a najviše od svega, more! Koliko god se trudila da racionalno ide kroz život, kreativna crta je stalno vuče ka snovima i u visine. Uverena je da uspeh leži u svima nama, samo ako verujemo u sebe! Zato,keep ur head up and heart strong! kafenisanje i ostalo | na twitter-u | facebook-u | tema: london fashion week, modne revije | tagovi: , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Londonski duo”


« Marni za h&m

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook