Lipicaneri Alenke Slavenec

dana Oct4 2012

Danas, 4. oktobra, sa početkom u 18 časova, u galeriji Ozon u Beogradu, biće održana svetska izložba fotografija lipicanera, autorke Alenke Slavinec, koja je jedna od najboljih mlađih fotografa Slovenije, poznata ne samo kao umetnik  već i kao vodeći stručnjak i predavač u svojoj oblasti.

SLOVENIA IN US Lipizzaner horses by Alenka SLAVINEC je autorski i produkcijski projekat koji je već obišao mnoge gradove i zemlje, počev od Vašingtona, Njujorka (NYC galerija), Čikaga, preko Milana, do Mađarske i Slovenije (EPK Maribor), a stižu i novi pozivi galerija zemalja širom sveta. Državna ergela Lipica je za ovu godinu uradila kalendar sa delima iz ovog projekta.

U njenu radnu biografiju uključena je i pozicija predstavnika ”Saatchi & Saatchi“ (Dragana Sakana) u Sloveniji, kao i posao oficijelnog fotografa za ”The Slovenia Times“ u Ljubljani. Producirala je film „Svet nije znao da je sleteo u Poem“ – dokumentarac o renomiranom slovenačkom i bivšem jugoslovenskom fotografu Stojanu Kerbleru, zatim film “Sve što sija” koji je režirao Matthew A. Collins, oficijelni učesnik filmskog festivala „Montreal i Magnolija“ i film „Dolazak kući“, koji je režirao Aksel Stasny. Sarađivala je sa poznatim filmskim režiserom Jasny Voiteckom, na mnogobrojnim projektima.

Alenka SLAVINEC sarađivala je sa Muzejom tranzicione umetnosti (MOTA) u Ljubljani i Wayward Pen Foundation u Njujorku (neprofitna organizacija posvećena kuturnoj razmeni između novih perspektivnih umetnika iz Evrope, Slovenije i Amerike). U 2012. godini imala je značajnu tromesečnu izložbu – “Plečnikova simfonija križank”, u saradnji sa Festivalom Ljubljana, povodom njegove 60. godišnjice. Izložba je bila postavljena u najlepšem otvorenom prostoru za izložbe u Sloveniji – na Jakopičevom šetalištu u ljubljanskom parku Tivoli, koje je Plečnikovo delo. Prikazano je 120 fotografija, montaža i portreta poznatih slovenačkih umetnika, koji su učestovali na Festivalu. Izložba je prikazana i u slovenačkom Parlamentu i u gradu Ptuju.

Trenutno priprema nove emisije „Wonders of Slovenia“ u koprodukciji sa Ashley Colburn dobitnicom dva Emija u SAD. Sarađivala je i sa Matjažem Javšnikom na Festivalu evropskog i mediteranskog filma u Piranu.


Dubravka Dodig
je devojka sa velikim snovima i još većim ciljem da ih pretvori u relanost. Zaljubljenik u crveni lak i visoke potpetice. Kreator sopstvenog sveta koji smatra da stil nema veza sa pukim praćenjem trendova već da je rezulat svesnosti sebe i sposobnosti da u modnom metežu pronađemo ono što će našu posebnost učiniti još posebnijom. lovestylemagic | na twitter-u | facebook-u | tema: najnovije vesti | tagovi: ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Lipicaneri Alenke Slavenec”


« Pitajte stilistu: Kožna jakna i patike

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook