Life balance

dana Dec18 2013

LIFE BALANCE predstavlja velikimeđunarodni umetnički projekat u organizaciji Udruženja Art Balance u Beogradu. Treći po redu, LIFE BALANCE 2013, koji se tradicionalno održava jednom godišnje, biće realizovan uz podršku Američke ambasade u Beogradu i pod pokroviteljstvima međunarodnih fotografskih asocijacija. LIFE BALANCE traje 24 dana (18. decembar 2013 – 11. januar 2014. godine). kompletan program ovog projekta će se odvijati u Galeriji Narodne banke Srbije.

Life Balance 2013 obuhvata tri događaja:
Međunarodna  grupna izložba fotografija koja će trajati u periodu od 18. decembra 2013. do  3. januara 2014.
Na konkurs se prijavilo ukupno 350 autora iz 62 zemlje širom sveta, a izbor najboljih fotografija  će publika imati prilike da vidi u okviru izložbe. Konkurs je obuhvatio 4 teme: Svakodnevni život, Portret, Umetnički akt i slobodna tema. Ovo će biti jedinstvena prilika da se publika, putem sjajnih fotografija, upozna sa načinom života ljudi širom planete.
Ova izložba se održava pod pokroviteljstvima svetskih fotografskih asocijacija:
International Federation of Photographic Art (FIAP), Photographic Society of America (PSA),
International United Photographers (UPI), Foto savez Srbije (FSS).

Samostalna izložba fotografija “Wonderful Photographic Site” Brendana Bannona – (4 – 11. januar 2014.)
Brendan Bannon, američki fotograf, od 2005. godine radi intenzivno u Africi. Radi fotografije  za razne klijente, uglavnom novine, Agencije Ujedinjenih Nacija i Nevladine organizacije (NGO). Fotografisao je u Keniji, Južnom Sudanu, Somaliji, Sijera Leone-u, Nigeriji, Tanzaniji, Kongu… Radove je objavljivao u listovima: New York Times, Christian Science Monitor, The Daily Telegraph,  Independent, Guardian, Monocle Magazine, KWANI, MacLean i drugim.
Zadaci su ga vodili u izbegličke kampove širom kontinenta, iza scena konflikta, na prvu liniju ekološke katastrofe i u jednostavne domove  običnih seljaka.
Njegova izložba  “Wonderful Photographic Site” je lirska serija fotografija, nastala tokom zadataka na ovim mestima u poslednjih nekoliko godina. One su lični izbor uočenih trenutaka koji nude posmatraču složeniji i iznijansiraniji pogled na život u Africi, nego što to na tipičan način rade velike medijske kuće.
Ova izložba se održava uz podršku Američke ambasade u Beogradu.

Predavanje, odnosno razgovor o savremenim aspektima dokumentarne fotografije 9. januar 2014.
Teme kojima koje pokriva ovo predavanje su dokumentarna novinska fotografija i Etički kodeks, osvrt na aspekte zaštite autorskog prava, dokumentarna fotografija i umetnost…Učesnici su Brendan Bannon i Imre Szabo (Srpski novinski fotograf, radio u redakcijama: Ilustrovana politika, Politika, Intervju, Nin…Kao urednik fotografije radio za Danas, Blic News, Fonet, Status. Radove je objavljivao u magazinima: Stern, Focus, Spiegel, Mond, Lexpress, Times, Newsweek, Herald Tribune, Le Nouvell Observateur…).
Predavanje se organizuje uz podršku Američke ambasade u Beogradu
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Life balance”


« INES Atelier nakit

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook