LEVI’S – pola veka kultne teksas jakne

dana Nov2 2017

Levi Strauss & CO je krajem 19. veka proizvela prvobitni model teksas jakne. Nazvana “bluza” (francuska reč za košulju) od denima, ova jakna je sa obe strane centralnog kopčanja imala po 3 falte koje su mogle da se opuste i stvore više prostora, nitne kojima su se zatvarali prednji džepovi i prorezi na manžetnama, kao i zadnji remen za dodatno podešavanje širine jakne. Ova jakna je bila simbol revolucionarnosti i američke tradicije poštenog rada. Tokom narednih decenija, Levis teksas jakna doživela je tri stilske inkarnacije kasnije poznate pod nazivom: teksak jakna TIP I, TIP II i TIP III. Najpopularniji i najpoznatiji je TIP III, poznat i kao trakerka, kreiran početkom 60-ih godina prošlog veka, i upotpunjen 1967. modelom farmerki 505.

Rođena u vreme buntovnog Leta ljubavi kada ju je nosio Džordž Harison na okupljanju u Hejt-Ešburiju, u San Francisku, trakerka je postala glas mladih i odraz autentičnog stila i samoizražavanja koji su našu kulturu obeležili još od 1967.

Za sezonu jesen/zima 2017 kreirali smo zimski model trakerke postavljene veštačkim jagnjećim krznom, u više varijanti završne obrade teksasa.

 SPECIJALNO DIZAJNIRANA TRAKERKA POVODOM ZLATNOG JUBILEJA

Za ovu specijalnu prliko odlučili smo se za selvdidž teksas platno od koga smo završnom obradom dobili premijum isprani denim koji je sav proštepan zlatnim nitima. Ova jakna je dostupna u limitiranom broju od 505 komada.

Originalna trakerka

Ženska kolekcija za sezoui jesen/zima 2017 osvežena je modelom inpsirisanim originalnom trakerkom iz 60ih godina prošlog veka. Nijedan ženski garderober ne sme da bude bez ovog osnovnog teksas modela uskog kroja i prepoznatljivog, univeralnog izgleda.

 “Altered” trakerka

U ovoj sezoni uveli smo kolekciju Levi’s Altered, koja je odraz naše kreativne reinterpretacije klasičnog dizajna. Dekonstrukcijom naših najtraženijih i najprepoznatljivijih krojeva, kreirali smo jedinstvene, prilagođene modele, pa trakerke sada imaju nove detalje u vidu dodatnih ušivaka, džepova za metal, i kontrastnog poruba, a sve izraženo novim dizajenrskim jezikom.

Trakerka postavljena veštačkim krznom

Pored postojeće linije jakni za hladno vreme, kreirali smo nove verzije klasične teksas jakne s krznom. Bilo ona sa češljanim keperom spolja, ili ultimativna luksuzna verzija sa unutrašnjošću od pravog ovčijeg krzna, oba modela karakteriše moderna tekstura koja zadovoljava širok spektar kupaca u potrazi za naprednim stilom.

Kolekciju trucker jakni možete naći u LEVI’S prodavnicama u Beogradu – Rajićeva shopping center i Ušće shopping center, Novom Sadu – Zmaj Jovina 8.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “LEVI’S – pola veka kultne teksas jakne”


« Počinje prvi Festov demo fest

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook