Leafless – nova kolekcija nakita Fucking Lion u Palmas-u

dana Nov10 2017

Nova kolekcije nakita Fucking Lion autorke Ane Anđelić izložena je u butiku Palmas u Mihizovoj ulici. Naziv kolekcije je Leafless, što u prevodu znači ogoljenost. Time se referira kako na jesen/zimu 2017/2018 za koju je pripremana kolekcija tako i na sam koncept promocije budući da je jedan od nosećih motiva izloženih fotografija i promotivnog video rada autorke Irene Fabri neka vrsta sirove snage i surove lepote. Ona je oličena protagonistkinjom Majom Atanasijević (poznatija kao Zipa Yoma) koja iznosi ideju nakita ove kolekcije do svog sjaja.

Reč je o ručno rađenom nakitu kojim dominira crvena boja. Izrađen je od prave italijanske kože sa metalnim elementima u zlatnom i srebrnom tonu.

Na njemu smo mogli videti reljefne šare gušterove kože i glavu lava koji je sastavni detalj brenda Fucking Lion. U ovoj kolekciji autorka se bavila izradom ogrlica, narukvica i prstenja koji su za promociju postavljani na vajanim gipsanim šakama. Ono što je specifično za rad Ane Anđelić jeste ideja o nakitu kao simboličkom oružju, štitu, opasaču, municiji koja podriva ideju o nakitu kao nečemu što je ljupko, dopadljivo, dodvoravajuće. Kako je i sam butik smešten u galerijskom prostoru reč je o postavci nakita koja je imala izložbeni karakter neuobičajen za modne promocije. Utoliko nam je dodatno skrenuta pažnja na to da je autorka studirala slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti i da je njen pristup ideji o nakitu, njegovom dizajniranju specifičan. Brend Fucking Lion je oformljen 2016. godine i Leafless je treća kolekcija po redu. Nakit Fucking Lion iz Leafless kolekcije je moguće kupiti od 10. oktobra u  radnjama:  FAB Living by Una i Palmas boutique.

Više o nakitu na:

https://www.instagram.com/fucking.lion/

https://www.facebook.com/f.lion.jewelry/

Palmas Boutique nalazi se u ulici Mihizova 11.


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: lifestyle, najnovije vesti, trendovi | tagovi: , , , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Leafless – nova kolekcija nakita Fucking Lion u Palmas-u”


« Književno veče Vanje Bulića u okviru promocije BG Media Festivala

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook