Krem čorba

dana Mar10 2012

U danima kada se hladnoća uvlači u kosti, a Vi promrzli žurite kući kako biste se ugrejali uz tanjir čorbice, evo predloga koju biste čorbu mogli sebi i Vama dragim ljudima da poslužite. Pomalo od svega, bez dugog kuvanja, taman koliko da se okrepite i „dopunite baterije“.

ulja da pokrije dno šerpe

1 glavica crnog luka
1 kocka juneće supe
2 veće šargarepe
brokoli (po želji)
karfiol (po želji)
2 l vode
100 ml mleka
3 kašike gustina
soli prema ukusu

Priprema: Na blago ugrejanom ulju prodinstati sitno iseckan crni luk. Posoliti. Dodati isečeno povrće, naliti vodom, pa pustiti da provri. Kada provri, dodati kocku juneće supe i nastaviti kuvanje. Pred kraj, rastvoriti gustin u mleku i usuti u ključalu čorbu. Isključiti plotnu. Služiti toplo.


Nataša Vitezović
je zaljubljenik u kulinarstvo. Spontana i samostalna u svom kulinarskom izražavanju, još u detinjstvu imala je dara da napravi dobru gibanicu ili da ukućane iznenadi prijatnim desertom. Nepredvidivi obrti događaju se u njenoj kuhinji. Ne podnosi da baca hranu i zato su njeni recepti istiniti tj. neće biti drugačije od onoga što je navela u receptu. Voli tradicionalna jela i njihovu vrednost sagledava kroz više kriterijuma koje su morala da ispune, ali nikad ne okreće glavu od savremenih recepata. Naročito voli indijsku kuhinju, a ljubav koju gaji prema začinima upravo je potekla iz spoznaje ove kuhinje. Obožava da putuje i sa putovanja uvek donese neke nove specijalitete, koji se odomaće u njenom kulinarskom opusu. coolinarija | na twitter-u | facebook-u | tema: bon appetit | tagovi:



Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Krem čorba”


« L’wren Scott, fall 2012

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook