Kozmetički salon “Xenija”: nega lica tokom jeseni

dana Oct25 2017

Prateći savremenu tehnologiju i svetske trendove, MSF Pharm je vremenom postala jedna od najkompetentnijih kompanija na našem tržištu u pružanju usluga doktorima kao i brojnim klinikama i salonima. U okviru kompanije MSF Pharm otvoren je Xenia Centar, specijalizovani medicinski centar posvećen nezi vaše kože, u kojem Vam se nudi širok izbor tretmana za negu lica i tela pomoću najsavremenije tehnologije renomiranih svetskih proizvođača.

Milica Milša na tretmanu

Kozmetički salon posetili su Milica Milša i Žarko Jokanović. Oni nam prenose svoje utiske a Dr Jovana Peleniš poručuje čitaocima style.rs portala kako da neguju svoju kožu tokom jeseni.

Žarko Jokanović na tretmanu

-Na koji način ste danas tretirali Miličino lice?

Obzirom da Milica ima jako lepu kožu,  a sa druge strane posao joj nalaže da često koristi jaku scensku šminku, ja sam njoj htela da uradimo neki jači tretman kojim bismo povratili blistavost i jedrinu njenoj koži jer sama po sebi, kao što sam već rekla, njena koža nije problematična. Dakle, radila sam joj mezoterapijski tretman s tim što sam ga radila sa nano por aparatom. To je aparat je vrsta mezoterapijske metode gde ja sitnim  iglama pravim mikro traume na koži da bi supstanca mezoterapijskog koktela mogla bolje da prodre u dermis. Njime inače možemo tretirati i ožiljke od akni, strije i neke druge probleme na koži s obzirom da aparatom postižemo kolagenezu tkiva i samim tim bolje prodiranje supstanci koje koristimo. Tretman sam završila endocare ampulom koja podstiče regeneraciju ćelija kože jer u sebi sadrži ćelije faktora rasta.

-Koliko dugo u saloniu Ksenia radite sa Endocare kozmetikom?

Endocare je španski brend, a inače je malo jača medicinska kozmetika, pa ja volim da je klijentima prepišem i za kućnu negu jer daje dobre rezultate.

-Ide zima i duboko smo zagazili u jesenje vremenske uslove. Koliko to utiče na promenu nege kože lica?

Utiče, naravno. Ali da krenemo od osnovnih stvari pa je zapravo najbitnije dobro i pravilno čišćenje kože lica. To posebno naglašavam jer neretko devojke ne skidaju šminku pre nego što odu na spavanje što je pogubno za kožu lica ukoliko je to stvar navike. Dakle, adekvatno čišćenje lica, tj higijena, pa potom ide odgovarajuća krema za hidrataciju. To je neka osnovna nega. Što se tiče izbora adekvatne kreme za lice, ovde kod nas u Xenia centru već pri prvom pregledu možemo da ustanovimo koji preparati bi bili odgovarajući za kućnu negu prema tipu i stanju kože pacijenta. Još bih preporučila i preparate sa fotoprotekcijom ukoliko se izlažete suncu, naročito tokom odlaska na planinu tokom zime. Endocare ima takozvanu zelenu liniju namenjenu mladalačkoj koži koja u sebi sadrži faktore fotoprotekcije.

-Koje preparate preporučujete za skidanje šminke?

Ja snažno preporučujem Endocare micelarnu penu za skidanje šminke jer je to jedina pena na tržištu koja ne isušuje predeo oko očiju.

-Kada je u pitanju regija oko očiju, kakvu negu preporučujete i od kog starosnog oba treba obratiti pažnju na taj način?

Godine u kojima treba započeti sa korišćenjem preparata namenjenih regiji oko očiju je veoma individualna. Treba je započeti onda kada osetite prve promene u toj regiji nevezano za godine. Endocare ima divnu liniju eye contour namenjenu ovom problemu.

-Kada je u pitanju dubinsko čišćenje lica dolazimo do teme o hemijskim pilinzima. Kada je najbolje podvrgnuti kožu njima?

Jesen je najbolje vreme u godini za primenu hemijskih pilinga na kožu lica. Mi ovde u Xenia centru radimo sa brendom Mediderma, a radimo sve vrste hemijskih pilinga koji postoje na tržištu, dakle od onih namenjenih problematičnoj koži, koži sa aknama pa sve do onih spa. Važno je napomenuti još da se naši pilinzi zapravo mogu raditi preko cele godine.

-Kada su u pitanju tretmani lica, tj pilinzi, koliko često ih preporučujete?

Zavisi od toga koji tretman radimo klijentu, tj. od jačine tretmana kojim tretiramo kožu, dakle od dve nedelje pa na dalje. Neki protokoli se rade na dve do tri nedelje, a neki od četri do šest nedelja.

-Obzirom da se danas jako brzo živi i da je vremenski faktor presudan u mnogim slučajevima, koliko vi u Xenia centru obraćate pažnju na to?

Naravno da obraćamo, shodno tome pratimo svetske trendove te i mi primenjujemo tzv tretmane u pauzi za ručak. Tačnije to su dvadesetominutni tretmani koji se vrše adekvatnim hemijskim preparatima i tako pospešuju i ubrzavaju čišćenje kože od nečistoća i prodiranje hranjivih supstanci u dermis.

-Kad su u pitanju muškarci i nega kože lica, možemo li da im uputimo neki savet za predstojeće zimske dane?

Kod muškaraca je takođe na prvom mestu adekvatna higijena, tj.čišćenje lica, a potom s obzirom da se oni u većini slučajeva briju i samim tim oni oštećuju površinski sloj kože, kod njih je jako važna hidratacija, tačnije adekvatna krema za hidrataciju kože. Ono što bi bilo najbolje i ja toplo preporučujem je da uveče koriste serum a tokom dana kremu plus fotoprotekciju.

-Šta je još pored navedenih stavki važno za održavanje dobrog stanja kože nezavisno od njenog tipa?

Pored adekvatne nege, stil života je ono što u velikoj meri određuje to stanje. Ukoliko su ova dva faktora zadovoljena, vaše lice može izgledati dosta mlađe u odnosu na vaše godine.

-Kada su antiage tretmani u pitanju, koje preporučujete  kao najefikasnije i koje je starosno doba od kog bismo trebali da ih primenjujemo ?

Ja sam uvek za to da prvo šansu treba dati kućnoj nezi i profesionalnim tretmanima a tek posle toga se eventualno opredeliti za antiage tretmane, dakle u periodu 30+, osim naravno u izuzetnim slučajevima problematične kože u tom smislu. U Xenia centru postoje apsolutno sve vrste antiage tretmana i procedura koje postoje trenutno na tržištu u Srbiji: hijaluron, botoks, mezoniti, PRP… Meni lično omiljeni jeste ovaj PRP tretman sopstvenom krvlju klijenta u kombinaciji sa određenim supstancama i on daje najbolje rezultate i po mom mišljenju je najprirodniji proces. Nije invazivan i bolan. Preporučuje se niz od tri tretmana, gde vi već posle prvog vidite rezultate , a održavanje jednom godišnje. Mi u Xenia centru PRP tretmane radimo Regenlab kit-ovima, preparatima švajcarskog proizvođača i obavezno pri otvaranju i korišćenju pacijantima pokazujemo datum isteka i preskripciju.

-Milice, šta su vam radili danas ovde na licu?

Nisam sigurna šta su mi tačno radili, najbolje bi bilo da doktorku pitamo za detalje, ali mislim da je u pitanju tretman osvežavanja lica. Ono što sigurno znam je da nije invazivno, da ne boli i da je jako prijatno. Sve ukupno nije trajalo više od pola sata.

-Žarko, kako se osećate nakon tretmana?

ŽM: Ja zapravo ovako nešto nikad nisam radio. Najviše što sam radio na ovu temu je brijanje brade i nanošenje kreme posle brijanja. Tako da se sad osećam potpuno čudno, zategnuto i kao da me bode hiljadu iglica, kao da sam bio na nekoj akupunkturi, interesantno. Ja se zaista divim ženama, njihovom strpljenju i vremenu koje odvajaju za negu. Mislim da su muškarci u tom pogledu u potpunosti sa druge planete.

 


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: lifestyle, najnovije vesti, trendovi | tagovi: , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Kozmetički salon “Xenija”: nega lica tokom jeseni”


« Počeo 31. Fashion Selection

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook