Košarkaško uživanje na Sajmu Međunarodni minibasket festival “Rajko Žižić”

dana Jan15 2018

U hali 3 „Beogradskog sajma“ od 12. do 15. januara održan je 18. tradicionalni Međunarodni minibasket festival „Rajko Žižić“.

Devojčice i dečaci bili su podeljeni u četiri godišta: 2006. i mlađi, 2007. i mlađi, zatim 2008. i mlađi, te 2009. i mlađi. Igralo se na pet terena, na koševima visine 2,60 metara, 2,75 i 3,05 metara i loptama broj „5“, a postavljena su i dva terena na kojima se igrao minibasket na veštačkoj travi. U toku takmičenja  organizovana je i klinika za trenere „Od minibasketa do košarke“ .

Pored takmičarkog, Festival je imao i edukativni karakter sa ciljem zaštite dece i mladih od trgovine ljudima, uz podršku  „Unitas Fonda“ i „Crvenog krsta Srbije“. Učestvovanjem u kreativnim radionicama otvorenog karaktera, koje su realizovali volonteri „Crvenog krsta“, učesnici turnira su kroz igru dobili neophodne informacije o potrebi i načinima zaštite, kako ne bi postali potencijalna žrtva trgovine ljudima. Svi učesnici 18. Međunarodnog minibasket festivala “Rajko Žižić” dobili su medalje i pehare.

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Košarkaško uživanje na Sajmu Međunarodni minibasket festival “Rajko Žižić””


« Od srede prodaja ulaznica za meč sa Viktorijom iz Plzena

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook